Buğday Çorbası

[Değiştir]

MALZEMELER
Yarım kilo çorbalık buğday (Den, gendirme)
Yarım kilo yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle buğdayı 3-4 saat kadar suda bekletelim. Süzdürüp, bir tencereye alalım. Üzerine 2,5 litre su ilave edip, kaynamaya bırakalım. Buğdaylar yumuşayınca çorbanın sıcak suyundan da katarak yoğurdu ılıştıralım ve karıştıra karıştıra çorbaya katalım. 10 dakika birlikte pişirdikten sonra, tereyağını ayrı bir kapta eritip, çorbanın üzerine gezidirelim. Son olarak tuzunu ve nanesini de ekleyerek ateşten alalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »