Bezelyeli, Tavuklu Şehir Pilavı

[Değiştir]

MALZEMELER
3 adet tavuk göğüs eti
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
3 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı badem
1 yemek kaşığı safran
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Bademleri 5 dakika suda haşlayıp kabuklarını soyun.
Tavuğun üstüne 5 bardak su koyup 15 dakika haşlayın.
Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin.
2 yemek kaşığı margarini eritip pirinçleri karıştırarak 10 dakika kavurun. Tavuk suyundan 3 bardak üzerine dökün. Bezelye, badem, karabiber ve tuz atıp kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirip altını kapatın.
Haşlanıp pişmiş tavuk parçalarını tavada 1 kaşık margarinle karıştırarak kavurun. Üstüne zar şeklinde doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı tavuk suyuyla 10 dakika pişirip pilava karıştırın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »