Beğendili Kuzu Kebabı

[Değiştir]

MALZEMELER
500 gr. kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
3 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

Beğendisi İçin;
8 adet patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı kaşar peyniri
Yarım limon
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyip, akan suyun altında kabuklarını soyun. Üzerine limon sürün. Yağda unu sarartın, sütü ekleyin. Boza kıvamını alınca çatalla ezdiğiniz patlıcanları katarak, karıştıra karıştıra 7-8 dakika pişirin.

Tuzunu, karabiberini ve kaşar peynirini koyarak ateşten alın. Doğranmış kuru soğan ve salçayı tereyağında 6-7 dakika kadar karıştırın. Eti koyup, 3 bardak sıcak su ekleyin ve orta ateşte pişirin. Tabağa önce beğendiden üzerine etli kebaptan koyup, maydanozla süsleyin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »