[Değiştir]
      MALZEMELER
3 kg bal kabağı
1.5  kg  toz şeker
225 gr  kaymak 
1.5 su bardağı ceviz 
HAZIRLANIŞI
Kabakları ufak ufak doğrayıp, şekerle birlikte hiç su koymadan pişirin. Kabaklar iyice yumuşayınca bir çatal yardımıyla  ezip püre haline getiin.  Pürenin yansını, içi folyo döşenmiş,  yuvarlak bir kaba  koyun, üzerini  kaşıkla düzgünleştirip, şekil verin.   Üzerinre kaymak ve çekilmiş ceviz koyun .Artan  kabak püresini  de kaymağın üzeırine koyup,  buzdolabında soğutun. Sonra kalıbı  ters yüz edip, tatlıyı  bir tabağa alın ve üzerini  kalan cevizle süsleyip servis yapın.
      
Kategori: Tatlılar.
      
Yukarı Git »