Ayran Çorbası / Sinop

[Değiştir]

MALZEMELER
350 gr. aşurelik buğday (akşamdan ıslatılır)
1 litre ayran (5-6 su bardağı ayran)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Aşurelik buğdaylar akşamdan, üzerine bir parmak çıkacak kadar soğuk su ilavesiyle ıslatılır. Ertesi gün iki su bardağı su ile tencerede veya düdüklü tencerede orta ısıdaki ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra da soğumaya bırakılır. Soğuyunca kısık ateş üzerine alınır ve ayran yavaş yavaş içine eklenir. Karıştırılarak çorbanın kıvamı sağlanır ve 10 dakika sonra ocaktan alınır.
Diğer tarafta tavada sıvıyağ ile pulbiberi ve nane 2-3 dakika kadar pişirilir. Naneli ve pulbiberli karışım çorbaya ilave edilir, tuzu eklenir ve servise sunulur.
Fatma Sığırtmaç/İstanbul

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »