Arnavut Ciğeri

[Değiştir]

MALZEMELER
750 gr. kuzu ciğeri
200 gr. (2 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
Pul kırmızı biber
Sumak
5 adet orta boy kuru soğan
2 demet maydanoz
Kekik
1,5 su bardağı ayçiçek yağı

HAZIRLANIŞI
Ciğerin ince zarını çıkartıp, iri küpler halinde doğrayın. Bol suda yıkayın ve süzülmesi için delikli süzgeçe koyun. Bir kenarda unu tuz ile karıştırıp eleyin. Ciğerleri bu karışıma iyice buladıktan sonra bir süzgeçe alın ve fazla unu silkeleyin. Çok kızgın ayçiçek yağının içine atıp, tavayı birkaç kere sallayın.
Ciğerlerin sulanmasını önlemek için çok kuvvetli ateşte 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Delikli kepçe ile bir kaba çıkarın. Üstüne toz kırmızı biber, kekik ve doğranmış maydanoz serpin. Çok ince piyaz şeklinde kesilmiş soğanı tuzla ovup sudan geçirin, suyunu sıkın. Sumak, toz kırmızı biber, doğranmış maydanoz ile karıştırıp, ciğerin yanında servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »