Adana Soslu Tavuk

[Değiştir]

MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Tavuğu kemikleriyle birlikte iri parçalar halinde doğrayın. Yıkayıp süzün.
Yoğurt, kekik, sıvıyağ, pul biber, tuz, karabiber ve biber salçasını karıştırıp sos hazırlayın. Tavuk parçalarını 1 saat bu sosta bekletip kebap şişlerine geçirin. Kömür ızgarada iki taraflı çevirerek pişirin. Domatesli pirinç pilavıyla servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »