MALZEMELER
1 kg semizotu
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 orta boy domates
2 orta boy soğan
1 kahve fincan pirinç
1 kesme şeker
tuz
HAZIRLANIŞI
Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin. Soyulmuş domatesleri ekleyerek 3-4 dakika daha çevirin. Tuz, şeker, semizotu ve pirinci idave edin.
Çok az su ile kısık ateşte pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeğin suyunu sürekli kontrol edin ve pirinç fazla su çekerse üzerine az miktarda sıcak su ekleyin.
Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine kalan zeytinyağını çiğ olarak gezdirin ve ılık servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
yarım kilo pirinç (pilavlık olursa daha güzel olur.)
1,5 kg soğan
50 gr kuş üzümü (arzu edilirse)
25 gr dolmalık fıstık (arzu edilirse)
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1,5 tane limon suyu
1 kg zeytinyağlık büyük yaprak
2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığından az tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nane
yarım bağ maydanoz(isteğe göre)
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede doğranmış soğanları yağ ile kavuruyoruz (soğan suyunu salıp çekene kadar). Fıstıkları ve yıkayıp, süzdürdüğümüz pirinçleri ilave edip 5-7 dakika kadar kavuruyoruz. Domatesleri rendeleyip (kabukları soyulduktan sonra)salçayla beraber kavrulmuş soğanlı-pirince ilave ediyoruz. 5 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz. 1 limon suyunu ilave edip bütün baharatlarıda (şeker, tuz, nane, karabiber, maydanoz, üzüm) karışıma ilave edip ocağı söndürüyoruz. Bu karışımı harmanlayıp tencerenin ağzına bir kağıt havlu koyup 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Diğer taraftan yapraklarımızı bir gün önceden ıslatarak sarma için hazırlıyoruz. Bir başka tencereye de yaprakların saplarını kopartıp tencerenin altına koyup sapların üzerine 2-3 yaprak sarıp dinlenmiş olan malzemeyi sarmaya başlıyoruz. Sarma işlemi bitince dolmaları 2-3 yaprakla örtüyoruz. 1,5-2 su bardağı su, dolmalarımızın parlak görünmesi için) yarım çay bardağı kadar zeytinyağı, yarım Limon suyu ilave edip ocağa koyuyoruz. Kaynadıktan sonra ocağımızı kısık ateşte 40-45 dk. kadar pişiriyoruz. (Yaprağın cinsine göre süre uzayıp veya kısalabilir.)
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/5 kg yer elması
1 adet soğan
1 çay fincanı margarin
1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg yer elması
2 adet havuç
2 adet patates
Yarım demet pazı
1 yemek kaşığı un
Yarım adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın. Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün, limonlu suda bekletin. Havucu halka halka doğrayın. Özel bir bıçağınız varsa havucu yuvarlak yuvarlak çıkarabilirsiniz. Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın. Bu yemekte pazı olması şart değil, arzu ederseniz kullanın. Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya dek kavurun. Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın. Kesmeşeker ve tuzu da ekleyin. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı soğutarak servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet büyük kabak (ince dilimlenmiş)
3 adet orta boy soyulmuş ve dilimlenmiş domates
4 dilim pastırma (küçük doğranmış)
4 yumurta (çırpılmış)
100 gr rende çedar peyniri
1/4 su bardağı bira
1/2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2 çay kaşığı nişasta
6 adet kesilmiş zeytin.
HAZIRLANIŞI
Kabakları ve domatesleri yumşayıncaya kadar beraber pişirin. Pastırmaları da pişirin ve kabakları ekleyin. Yumurtaları, peyniri, birayı, tuzu ve maydanozu karıştırıp pastırma ve kabakların üzerine dökün. Ağzını kapatın ve 15 dakika ateşte bırakın. Nişastayı domates sosuyla, koyulaşana kadar karıştırın. Zeytinleri ilave edin. Omleti eşit parçalara bölün, sosla beraber servis yapın.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »