Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav (10 Kişilik)


MALZEMELER
1/2 kg Pirinç
1/2 kg Patlıcan
2-3 Çarliston Biber
1 Su Bardağı (225 gr) Zeytinyağı
3-4 Domates
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
3 Su Bardağı (750 mI) Et Suyu
Kızartma İçin Sıvıyağ Tuz


HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Bol su ile 2-3 kez yıkayıp süzgece alın.
Patlıcanları alacalı soyup kesme şeker büyüklüğünde doğrayın. Acısını çıkarmak için tuzlu suda yarım saat beketin. Bol suda yıkayıp süzgece alın. Çarliston biberleri temizleyip küçük kareler şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda kızartın. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın. Başka bir tavada 3 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp biberleri kavurun. Domatesleri ilave edip 1-2 dakika karıştırın. Et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Kalan zeytinyağını tencerede ısıtıp pirinci ilave edin. Tuz ekleyip orta ateşte 10 dakika kavurun. Kaynamakta olan domatesli et suyunu pirince ilave edip karıştırın. Tozşekeri ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın. Ateşi kısıp 10 dakika pişirin. Ateşten alıp 15-20 dakika dinlendirin. Kızarmış patlıcanları pilava ekleyip pirinçleri ezmemeye dikkat ederek harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Zeytinyağlı Pırasa


MALZEMELER
1 kg pırasa
1 çay bardağı zeytinyağ
2 adet havuç
1 çay fincanı pirinç
2 adet şeker
½ limon
yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Pırasalar yıkanıp, ayıklandıktan sonra birer parmak kalınlığında, havuçlar ise tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Üzerine yıkanıp, ayıklanmış pirinç serpilir. Zeytinyağ ve bir bardak su ilavesi ile yarım saat pişirilir. Ilındıktan sonra üzerine yarım limon sıkılır.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Zeytinyağlı pırasa dolması


MALZEMELER
2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci
Yarım kilo pırasa
1 adet havuç (doğranmış)
2 su bardağı yoğurt
Yarım demet dereotu
1 adet patlıcan (küp şeklinde doğranmış)
1 domates
2 şeker kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz ve kimyon

HAZIRLANIŞI
Pirincin pişmesi için 2.5 bardak su ile biraz haşlayın. Bir tavada yağı kızdırıp patlıcan, pirinç, dereotu, kuru nane, tuz ve kimyonu ekleyip 20 dakika kadar kavurun. Pirinçler pişince hazırlanmış olan bu içten pırasaların içine doldurun, fırına koymadan önce üzerlerine yoğurt dökün sonra fırın kabına dizin. 150 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alıp domates, havuç ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Kategori: Dolmalar.

Yukarı Git »

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz


MALZEMELER
1 kilo sıkmalık portakal
1 kilo kereviz
1 çay fincanı zeytinyağı

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Zeytinyağlı Sebze Sote (2 Kişilik)


MALZEMELER
2 su bardağı brüksellahanası
6-7 adet brokoli
1 adet havuç
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz, limon


HAZIRLANIŞI
Brüksel lahanasını iyice yıkayıp, dış kabuklarını temizleyin. Havucu küçükçe doğrayın. Sebzeleri bol suda haşlayın. Süzgeçten geçirin, 1 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye alın.
Sebzeleri ilave edin. Sarımsağı incecik kıyıp, sebzelerle birlikte çevirerek birkaç dakika soteleyin. Tuzunu ayarlayın. Limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [14/16] Önceki 12 13 14 15 16 Sonraki