Yeni Yıl Keki


MALZEMELER
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
4-5 çay kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri için;
1 paket kakaolu hazır puding
1 yemek kaşığı dolusu kakao
2 su bardağı süt
çiçek şeklinde gofretler

HAZIRLANIŞI
Öncelikle, derin bir kabın içinde; oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şekeri, köpük köpük oluncaya kadar, 2-3 dakika çırpın.

Sıvıyağ, süt ve kakaoyu ekleyip 4-5 dakika daha çırpın. Şimdi bu karışımdan 1 su bardağı kadarını alıp, bir tarafta bekletin.

Kalan kek hamurunun içine kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyin.

Tekrar çırparak tüm kek harcını iyice karıştırıp iyice yağlanmış, 25-30 santimetre çapındaki kek kalıbına aktarın.

5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika pişirip çıkarın.
Üzerine sıcakken ayırdığınız kek harcından döküp, çekmesini bekleyin.

Kekin soğumasını beklerken başka bir tarafta üzeri için; kakaolu puding, kakao ve sütü orta boy bir tencereye aktarın.

Orta ateşte sürekli karıştırarak, katılaşıp koyulaşıncaya dek pişirin.
Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.

Kakaolu sosu, mikserle ya da el blendırıyla çırpıp, pürüzsüz hale getirin.

Son olarak, kekin üzerine bu ılık kakaolu sosu düzgünce sürün. Üzerine çiçek şeklindeki gofretlerle süsleyip servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Yeni Yıl Kurabiyeleri


MALZEMELER
200 gr margarin (oda sıcaklığında) veya yumuşamış tereyağı
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
100 gr pudra şekeri
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
300 gr un

Üzeri için;
Renkli pasta boncukları
Çeşitli şekerlemeler

HAZIRLANIŞI
Öncelikle, derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki margarini veya tereyağını koyun.
Üzerine pudra şekerini ve limon kabuğu rendesini ekleyip sıkıca yoğurun.

Sonra, yumurta, vanilya ve unu da azar azar ekleyerek iyice yoğurun.

Kulak memesi yumuşaklığındaki hamuru, 20-25 dakika dinlenmeye bırakın.

Hamuru tezgahın üzerinde yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.

Bir çay bardağı ağzı ye da kurabiye kalıpları yardımıyal hamurdan çeşitli şekiller çıkarın.
Üzerini renkli pasta boncukları ve şekerlemelerle süsleyin.

Fırın tepsisinin içine fırın kağıdı yayıp kurabiyeleri aralıklı olarak yerleştirin.

Yaklaşık 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 15-18 dakika pişirip çıkarın.

Üzerlerinin hafifçe sararmış olması yeterlidir. Sıcak kurabiyelere elinizle bastırdığınızda hala yumuşak olduklarınjı göreceksiniz.

Ancak kurabiye hamuru fırından çıkınca da kendi sıcaklığıyla pişmeye devam eder ev soğudukça sertleşir.

Kurabiyeler iyice soğuduğunda tabağa dizerek sevise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

YeniBaharlı ve Kakaolu Kek (6-8 Kişilik)


MALZEMELER
4 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 cay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağından iki parmak fazla un
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı kakao


HAZIRLANIŞI
Kek kalıbını yağlayın. Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Kabartma tozu eklenmiş unu ilave edin. Karıştırdıktan sonra eritilmiş margarini ve sütü ekleyin. Malzemeler iyice özleştikten sonra yenibahar ve tarçını ilave edin.
1 dakika süreyle çırpın. Hazırladığınız hamurun yarısını kek kalıbına boşaltın. Kalanının üzerine kakaoyu ekleyin. Karıştırıp, kek kalıbındaki hamurun üzerine dökün. İki hamuru çatalla hafifçe karıştırarak, şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Yer Elmalı Makarna Sosu


MALZEMELER
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3-4 adet yer elması (soyulup, rendelenmiş)
2 adet orta boy domates (tavla zarı formunda küp küp doğranmış)
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Zeytinyağını tavaya aktaralım ve kızar kızmaz rende yer elmalarını ekleyip, 2 dakika kadar kavuralım. Hemen domatesleri ilave edip, 2-3 dakika pişirelim. Üzerine ceviz, tuz ve karabiberi koyup, yaklaşık 1 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
Sonra da süzülen makarnayla karıştırıp, arzu ederseniz yarım su bardağı rende parmesan ya da kaşar peyniri ile servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Yer Elmalı Pırasa


MALZEMELER
1 kg. yer elması
500 gr. pırasa
2 bardak zeytinyağı
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı pirinç
6 adet kesme şeker
2 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu
Tuz

HAZIRLANIŞI
Yer elmalarını soyun. Kararmaması için su dolu kapta bekletin.
Kare doğranmış soğanları zeytinyağında pembeleştirirken, şekerini ve tuzunu da atın.
Yer elmalarını dörde bölün veya bütün bırakın. Pırasaları yan yan, 4 cm. uzunluğunda kesin. Havuçları temizleyip, 8 cm. uzunluğunda ince ince doğrayın. Pirinci yıkayın. Yer elmalarını, pırasaları, havuçları, pirinci, şekeri ve limon suyunu soğanların içine ekleyin. Üzerini kapatacak kadar su koyun. Kısık ateşte 45 dakika pişirip, dinlendirin. Dereotuyla süsleyip, servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [9/33] Önceki 7 8 9 10 11 Sonraki