Yaz meyvası salatası


MALZEMELER
(6 kişilik)
2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
200 gr çilek
2 adet kivi
200 gr çekirdeksiz üzüm
Yarım bardak ananas
2 çorba kaşığı ananas suyu
1 muz
2 çorba kaşığı yağsız yoğurt
1 çorba kaşığı bal
Marul yaprakları

HAZIRLANIŞI
Meyvaları dilimleyerek geniş bir kase içine koyun. Küçük bir kase içinde ananas suyu, yoğurt ve balı karıştırın. Pirinci ve ballı karışımı meyva kasesine ilave ederek hafifçe karıştırın. Marul yaprakları üzerinde servis yapın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Yaz piknik salatası


MALZEMELER
200 gr. Amerikan Pirinci
1 kutu (340 gr.) mısır konservesi (suyu süzülmüş)
2 adet acıbiber (doğranmış ve çekirdekleri çıkarılmış)
50 gr. Doğranmış yeşil zeytin
1/2 doğranmış yeşil biber
1/2 doğranmış dolmalık biber
2 adet doğranmış yeşil soğan
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
3 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı ezilmiş sarmısak
250 gr. Beyaz peynir
Marul yaprakları (süslemesi için)
2 küçük domates, dilimler halinde kesilmiş (süslemesi için)

HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencerede haşlayın ve suyunu süzün. Pirinç, acıbiber, zeytin, yeşil
biber, mısır, küçük doğranmış dolmalık biber, soğan ve pulbiberi geniş bir kaseye alın ve kanştırın. Limon suyu, yağ ve sarmısağı ayrı bir yerde çırpın, karışıma ilave edin. Servis yapmadan önce peyniri ekleyip ve hafifçe karıştırın. Domates dilimleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

(6 kişilik)

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Yazlık meyve salatası


MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş Amerikan Pirinci
1/2 su bardağı küçük dilimlenmiş çilek
1/2 su bardağı kiraz (isteğe göre)
2 adet kivi (4 parçaya kesilmiş)
1/2 su bardağı ince dilimlenmiş ananas
1 adet ince dilimlenmiş muz
1/4 su bardağı ananas suyu
2 çorba kaşığı sade yağsız yoğurt
1 çorba kaşığı bal
Marul yaprakları

HAZIRLANIŞI
Büyük bir kase içinde doğranmış meyveleri ve haşlanmış pirinci karıştırın. Ayrı bir yerde ananas suyu, yoğurt ve balı iyice çırpın. Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerinde gezdirin. Marul yaprakları üzerinde servis yapabilirsiniz.

Her servis 189 kalori, 3 gr, Protein, 1 gr. Yağ, 44 gr. Karbonhidrat, 3 gr. Lif, 0 miligram kolesterol, ve 8 miligram sodyum içerir.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Yelkenli Dolma


MALZEMELER
Yarım kilo dolmalık biber
300 gr kemiksiz tavuk budu
300 gr mantar
3 diş sanmsak
3 çorba kaşığı ceviz
1 kahve fincanı pirinç
2 adet havuç
Yeteri kadar tuz, karabiber, tereyağı, dolmalık fıstık


HAZIRLANIŞI
Sarımsakları kıçük küçük doğrayıp tereyağında soteleyin. Küçük doğranmış tavuk etlerini içerisine ilave edin. Mantarları ince doğrayıp, rengi değişen etlerin üzerine dökün. Suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin ve üzerine tuz koyun.
Havuçları bütün olarak haşlayıp ince dilimler halinde kesin. Bu dilimlerden üçgenler kesin. Kenarlarında kalan kısımları ise küçük küçük doğrayın. Biberlerin saplarını koparmadan uzunlamasına ikiye kesin. Yıkayarak tohumlarını temizleyin. Pirinci iki fincan su ile haşlayın. Dolmalık fıstıkları yağda pembeleştirip içerisine ceviz ilave edin.
İçerisine pişen etleri ve küçük doğradığınız havuçları da ilave edin. Üzerine tuz ve karabiber dökün. Çok az su ilave ederek karııştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı biberlerin içerisine doldurun. Tepsiye sıralayarak çok az su ile fırında pişirin. Havuçtan kestiğiniz üçgenleri yelkeni oluşturmak üzere biber dolmanın üzerine koyun. Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun.

Kategori: Dolmalar.

Yukarı Git »

Yengeç Salatası


MALZEMELER
1 paket yengeç eti
1 adet göbek salata
1 adet dolmalık yeşil biber
1 adet dolmalık kırmızı biber
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı sirke
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
2 kaşık zeytinyağına karabiber ve tuz atıp yengeç etlerini 20 dakika süreyle içinde bekletin. Göbek salatayı yıkayıp süzün. Salata tabağına yerleştirip yeşil ve kırmızı biberlerle süsleyin. Yengeç etlerini ortasına koyun.
Ayrı bir kapta 2 kaşık zeytinyağını, sirke, tuz ve limon suyunu çırpıp salatanın üzerine dökün.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [8/33] Önceki 6 7 8 9 10 Sonraki