MALZEMELER
3.5 Su Bardağı Un
1/2 kg Kıyma
3 Yumurta
3 Çay Bardağı Süt
5 Su Bardağı Su
Tuz
1 Su Bardağı Sıvıyağ
Sos için:
2 Su Bardağı Yoğurt
3-4 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
HAZIRLANIŞI
Kıymayı un, yumurta, süt ve tuz ilave ederek yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın.
Bir tencerede 5 bardak suyu kaynatın. Kızarttığınız köfteleri ekleyip haşlayın. Kevgirle alın.
Tereyağını küçük bir tavada eritip salçayı ekleyin. Sos kıvamını alıncaya kadar kavurup ateşten alın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.
Yuvarlamayı servis tabaklarına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Kg Patates
7-8 Dal Demet Maydanoz
1 Soğan
4 Sivribiber
2 Domates
Karabiber
Kimyon
Kırmızıbiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Patatesi haşladıktan sonra rendeleyin.Sivribiberi ince ince kıyın.Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Bütün malzemeleri patatese ekleyip köftenin hamurunu hazırlayın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde köfteler yuvarlayın.Köfteleri önce una,sonra yumurtaya buladıktan sonra kızgın yağda kızartın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »