Yufkalı Yaz Sepeti (6 Kişilik


MALZEMELER
2 Hazır Yufka
2 Çorba Kaşığı Susam
2 Salatalık
3 Domates
2 Sivribiber
2 Dal Taze Soğan
4 Çorba Kaşığı Mayonez
1 Çorba Kaşığı Süzme Yoğurt
5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
5 Dal Taze Fesleğen, Tuz


HAZIRLANIŞI
Yufkanın birini düz zemine yayıp üzerine zeytinyağı sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın ve yağlanmış kalıba yayın. Kenarlarını içe doğru kıvırın, üzerini yağlayıp susam serpin.
Yufkayı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Mayonez ve yoğurdu geniş bir kasede karıştırın. Taze soğan ve 4 dal fesleğeni kıyıp karışıma ekleyin.
Börek soğuyunca içine yoğurtlu karışımı sürün. Salatalıkları soyun ve ortadan ikiye kesip uzunlamasına ince ince dilimleyin. Domates ve sivribiberleri ince ince doğrayın.
Salatalık ve domates dilimlerini hafif üstüste gelecek şekilde yoğurtlu karışımın üzerine dizin. Yağ sürüp tuz serpin. Sivribiber dilimleri ve kalan fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Yüksük Çorbası / Adana


MALZEMELER
250 gr. yağsız kıyma
4 su bardağı un
1 su bardağı nohut
2 tatlı kaşığı salça
4 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı kuru nane
2 adet limonun suyu
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Unu yoğurma kabına koyun. Tuz ve su ekleyerek sert bir hamur tutun. 20 dakika dinlendirdiğiniz hamurdan 2 adet beze yapın. Bezeleri yufka inceliğinde açın, yüksükle yuvarlaklar kesip, bekletin.
Yağsız kıymaya pul biber, karabiber, tuz ve yarım limon suyu koyup, iyice yoğurun. Nohut büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın. Yağsız teflon tavada köfteleri sallayarak pişirin.
Tencerede erittiğiniz margarine salça, et suyu, karabiber, tuz ve limon suyu ilave edip, sosu kaynatın. Nohut ve köfteleri sosun içine atın, 15 dakika kaynatın. Beklettiğiniz hamuru ilave edip 10 dakika daha kaynatın. 5 dakika bekletip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Yüksük Köfte (12 Kişilik


MALZEMELER
1 Su Bardağı İrmik
1 Kg Köftelik Bulgur
1 Çay Bardağı Un
2 Adet Yumurta
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
2 Adet Yumuta
1 Adet Limonun Suyu
Yeterince Su
Tuz
Sos İçin:
4 Adet Domates
4 Çorba Kaşığı Domates Salçası
7 Diş Sarmısak
Tuz
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Bulguru yeterince ılık suyla önceden ıslatın.Suyu çektikten sonra geniş bir kaba aktarın.Üzerine 1 çorba kaşığı biber salçasını ve 1 tatlı kaşığı kimyonu ekleyin.İyice yoğurun.
Sonra azar azar ve sürekli yoğurarak irmiği ilave edin.İrmiği iyice yedirdikten sonra unu ve yumurtaları ilave edin.Malzemeler özleşene dek yoğurun.Bulgurlu harçtan misket iriliğinde yuvarlakar hazırlayın.Sonra bu yuvarlakların üzerine parmağınızın ucunu iyice bastırın.Derin bir çukur oluşturun.Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın.
Malzemeyi pişirecek kadar suyu tencereye alın.1 adet limonun suyu ve yeterince tuz ilave edin.Su kaynadıktan sonra bulgurlu köfteleri suya atın.
Bu arada sos için tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağını alın.Rendelenmiş domatesleri ve 4 çorba kaşığı domates salçasını ilave edin.Koyulaşmaya başladığında dövülmüş sarmısakları ve yeterince tuzu ilave edin.Sosu ocaktan alın.
Haşladığınız köftelerin suyunu süzün.Servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine domatesli sosu döküp,servis yapın.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Yumurta


MALZEMELER
3 adet yumurta
Çok az tereyağ veya margarin

HAZIRLANIŞI
yağı hafif ateşte eritin yumurtaları bir kaba kırın yağ eriyince yumurtaları üzerine koyun hafif ateşta pişirin

Kategori: Yumurta Yemekleri.

Yukarı Git »

Yumurta Benyesi (4 Kişilik)


MALZEMELER
4 Yumurta
Tuz, Karabiber
1 Su Bardağı Un
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Su Bardağı Soda
1 Yumurta Akı
Kızartmak için Sıvıyağ
Yeterince Kıyılmış Maydanoz


HAZIRLANIŞI
4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.
Derin bir kasede 1 su bardagı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım su bardağı sodayı kanştırın.
1 yumurta akını iyice çırparak köpük haline getirip sodalı karışıma ilave edin. Yumurta dilimlerini bu kanşıma batırıp kızgın yağda kızartın.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Yumurta Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [26/33] Önceki 24 25 26 27 28 Sonraki