MALZEMELER
1 ADET KIRMIZI SOĞAN,
6-7 ADET BİBER TURŞUSU,
2 KAŞIK ZEYTİNYAĞI,
YETERİ KADAR YOĞURT,
BİR MİKTAR KIYILMIŞ MAYDANOZ
HAZIRLANIŞI
SOĞAN VE BİBER TURŞULARI KIYILIR, MAYDANOZ, YOĞURT VE ZEYTİNYAĞI İLE KARIŞTIRILIR. ÖZELLİKLE HAŞLANMIŞ VE KIZARMIŞ KABAK İÇİN İDEALDİR.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 kişilik
1 lt et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 limon suyu
2 adet yumurta sarısı
1 kahve kaşığı pulbiber
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
kruton ekmek
HAZIRLANIŞI
Bir kapta yoğurt, limon suyu, yumurta sarıları, un ve sütü karıştırın. Bir tencerede de et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaşça ekleyin. Ağır ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatın. Ayrı bir kapta tereyağını eritin, pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanınüzerine dökün ardından da kreton ekmekleri serpin.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 lt Et Suyu
3 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Limon Suyu
2 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Süt
1 Kahve Kaşığı Pulbiber
Süsleme için: Kruton Ekmek
HAZIRLANIŞI
Bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarını sütle karıştırın. Bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Ağır ateşte 15 dakika kaynatın.
Ayrı bir kapta tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanın üzerine dökün. Kruton ekmekle servis yapın.
Not: Arzuya göre üzerine taze nane yaprağı ilave edip servis yapabilirsiniz.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
5 çorba kaşığı pirinç
10 su bardağı et suyu veya su
3 çorba kaşığı un
Yarım bardak süt
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı margarin
1 yumurta sarısı
Yetrince tuz, nane
4 kişilik
HAZIRLANIŞI
Pirinci yarım saat sıcak suda ıslattıktan sonra et suyunda ( veya suda) tuzunu da katarak yarım saat kaynatın. Unu sütle iyice ezip, pürüzsüz hale getirerek yoğurda katın ve bu karışımı da çorbaya katın. Bu şekilde 10 dakika daha ağır ateşte pişirin. Bir yumurta sarısını bir çorba kaşığı et suyu (veya su) ile çırparak, çorbanın altını kapattıktan sonra tencereye bir kenarından akıtın. Bitraz karıştırdıksan sonra , üzerine arzuya bağlı olarak kırmızı biberli yağ ve nane serperek servis edin.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
5 Yumurta
5 Çorba Kaşığı Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Diş Sarmısak
3-4 Dal Dereotu ya da Maydanoz
1 Çay Kaşığı Pulbiber ya da Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun. Soğuduktan sonra halka halka dilimleyin.
Servis tabaklarına birer sıra yumurta dilimlerini dizin ve tuz serpin.
Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın ve yumurtaların üzerine yayın. Zeytinyağını gezdirip, pulbiber veya karabiber serpin.
Dereotu veya maydanozu ince ince kıyıp salatanın üzerini süsleyerek servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »