Yoğurtlu mayonezli patates


MALZEMELER
4 adet büyük boy patates
3 adet salatalık
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
2-3 diş sarımsak (arzuya göre)
Tuz

HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayın ve püre haline getirin. Daha sonra kabukları ile birlikte rendelenmiş salatalıkları patatese katın. Yoğurt ve mayonez ilave edin. Diğer yanda sarımsakları tuz ile ezip karışıma katın. İyice karıştırıldıktan sonra servis tabağına alın.Üstünü pul biber ile süsleyin.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Yoğurtlu Mus (8 Kişilik)


MALZEMELER
500 gr Füme Somon Balığı
2 Salatalık
1/2 Demet Dereotu
2 Kırmızı Soğan
500 gr Süzme Yoğurt
6 Yaprak Jelatin
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Yuvarlak bir kek kalıbını yağayıp içine şeffaf folyo serin.
Füme somonu küçük küpler halinde doğrayın. 1 salatalığı soyup küp küp doğrayın.
Dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Soğanları soyup minik küpler halinde doğrayın. Somon küplerinin yarısını şeffaf folyonun üzerine yayın. Bir kapta kalan somonu, salatalık, dereotu, soğan ve süzme yoğurtla karıştırın.
Jelatini bir miktar suda yumuşatıp süzün. Benmari usulü eritip yoğurtlu karışıma ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı kalıbın içine yerleştirin ve üzerini bir bıçakla düzeltin.
Bir gece bekletin. Ertesi gün kalıbı düz bir servis tabağının üzerinde ters çevirip çıkarın. Kalan salatalığı iyice yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın. Yoğurtlu musu salatalık ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
Benmari usulü nedir? Tariflerde sıkça sözü edilen benmari, bir pişirme usulüdür. içinde su bulunan büyük bir kabın veya tencerenin içerisine daha küçük bir kabı yerleştirin. Büyük kabı ocağın üzerine alıp küçük kapta tarifte sözü edilen malzemeyi pişirin veya eritin. Benmani daha çok tatlı tarifleninde örneğin çikolata eritmek için uygulanır.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Yoğurtlu Pastigan Aşı


MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı yoğurt
Yarım demet dereotu
2 diş sarmısak
Tuz



HAZIRLANIŞI
Mercimeği bol suda haşlayın, yumuşamaya başlayınca bulguru ekleyip, tuzu koyun. Mercimek ve bulgur pişince soğumaya bırakın. Çorba yenileceği zaman derin bir tasın içinde yoğurt ve dövülmüş sarmısağı, ılık çorbanın içine karıştırarak ekleyin. Yoğurdun boza kıvamına gelmesi için gerekirse yoğurdun içine su da ekleyin.
Çorbanın üzerine çok ince kıyılmış dereotu serpiştirerek servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Yogurtlu Patates Salatasi


MALZEMELER
1 limon
patates
maydanoz
taze soğan
zeytinyağ
pul biber
nane
tuz

HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuğunu soyup, az suda altı kısık ve ağzı kapalı olarak iyice yumuşayana kadar haşlayın. Soğuyunca elinizle ya da çatal yardımıyla iyice ezin (blenderda güzel olmuyor). İçine çok az sıvı yağ ve limon suyunu ilave edin, karıştırın. Maydonoz ve yeşil soğanları (bunlar çok fazla ya da az olmasın, orta) ince ince kıyın, patateslere karıştırın. Cevizden biraz büyük toplar yapın. Üstüne içine bir çorba kaşığı mayonez karıştırılmış yoğurt dökün. Pul biber ve nane ile süsleyin.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Yoğurtlu patlıcan ezmesi


MALZEMELER
5 ADET PATLICAN
250 GR. YOĞURT
SARIMSAK
TUZ
KIRMIZI BİBER

HAZIRLANIŞI
PATLICANLARI KÖZLEYİP KABUKLARINI SOYDUKTAN SONRA İNCE İNCE KIYIYORUZ. DAHA SONRA SARIMSAKLI YOĞURDU HAZIRLAYIP SERVİS TABAĞINA ALDIĞIMIZ PATLICANLARLA KARIŞTIRIYORUZ. ÜZERİNE ŞEKİL VEREREK KIRMIZI BİBERLERİ SERPİYORUZ. SERVİSE HAZIRDIR. (ÇOK İYİ RAKI MEZESİDİR.)

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [20/33] Önceki 18 19 20 21 22 Sonraki