Yılbaşı Keki


MALZEMELER
250 gr. un
5 adet yumurta
250 gr. margarin
250 gr. kahverengi şeker
1 bardak kıyılmış ceviz
1 bardak kıyılmış badem
1 bardak sarı üzüm
1 bardak kuş üzümü
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil

HAZIRLANIŞI
Sarı üzüm ile kuş üzümünü ayrı ayrı ılık suda bekletin. Bademleri 5 dakika kaynatıp kabuklarını soyun, kıyın. Şekerle yağı çırpın. Yumurtaları teker teker karıştırıp pekmezi ilave edin. Baharatları ve un ilave edip karıştırın. En son kıyılmış ceviz, kıyılmış badem ve suyu süzülmüş üzümleri ekleyin. Yağlanmış kek kalıbına dökün. 150 derecelik fırında 60 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Yılbaşı Kurabiyeleri


MALZEMELER
250 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
2 adet yumurta
2 bardak toz şeker
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
100 gr. badem ezmesi
Şeker boyası (kırmızı, sarı, yeşil)

HAZIRLANIŞI
Yumuşatılmış margarini şekerle iyice karıştırın. Yumurta, un, kabartma tozu ve vanilyayı atın. Yumuşak bir hamur tutup 20 dakika bekletin. Hamurdan minik parçalar kopartın. Kalıpla şekillendirin. 150 derecelik fırında üstü pembeleşmeden 20 dakika pişirin.
Şeker boyasını (bir çay kaşığının ucu ile) bir tatlı kaşığında sulandırarak hamurla karıştırın. Kurabiyelerin üstünü süsleyin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Yılbaşı Pastası


MALZEMELER
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
8 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
6 su bardağı un
4 su bardağı tozşeker
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt

Keki ıslatmak için;
1 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Muhallebi için:
4 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı mısır unu (veya normal un)
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

HAZIRLANIŞI
Önce muhallebi için; 4 su bardağı sütün içine mısır unu (ye da normal unu) ve nişastayı ekleyip karıştırın. Daha sonra şeker, yumurta ve vanilyayı da ilave ettikten sonra mikserle 2-3 dakika çırpın. Karıştırarak muhallebi kıvamında, kaynamaya başlayıncaya kadar pişirip, ocaktan alın.

Öte yandan krem şantiyi bir bardak süt ile iyice katılaşıncaya dek çırpın. Sonra da dolapta 20 dakika bekletin ve çıkarıp, soğumuş muhallebiyle karıştırın. Tekrar mikserde çırpıp, buzdolabında bekletin.

Şimdi de keki yapmak için; derin bir kapta yumurtaları toz şekerle 4-5 dakika çırpın. Sıvıyağ ve ılık sütü katıp, vanilya, un ve kabartma tozunu karıştırın. Yağlanmış büyük bir tepsiye kek harcını dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirip, çıkarın. Sonra soğuyan keki ikiye bölün. Buzdolabındaki kremanın bir parçasını iki kekin arasına sürüp 3 yemek kaşığı hindistan cevizi serpin. Sıkılmış portakal suyuyla kekleri ıslatın. Kekin her tarafına kalan kremayı sürün. Üstünü süsleyip servise hazırlayın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Yıldız Ekmek


MALZEMELER
Kepek ekmeği
Karabiberli pastirami
Mayonez
Hardal
Ketçap
Salatalık
Biber turşusu


HAZIRLANIŞI
Şirin sandviçler yapmak için çeşitli şekillerdeki ekmeklerden faydalanabilirsiniz.
Bir kapta mayonez, hardal ve ketçabı karıştırın. Ekmeğin içine sürün. Karabiberli pastiramileri (bir çeşit salam) yerleştirin. Salatalık ve biber turşusunu ekleyin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Yoğurt çorbası


MALZEMELER
2 kase yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağından biraz eksik arpa şehriye
250 gr kıyma
tuz
karabiber
kırmızı biber
kekik

HAZIRLANIŞI
Yoğurt ve un üzerine yeterli miktarda su ilave ederek karıştırın. Ocağa alın ve yavaş yavaş pişirin. Ayrı bir yerde arpa şehriyeleri üzerine su koyarak yumuşayana kadar pişirin. Kıymaya malzeme listesindeki baharatlar ilave edilerek yoğurun ve küçük misketler halinde yuvarlayın.Tereyağında üzerine nane ve pul biber ekleyerek kavurun. Kaynayan çorbaya önce şehriyeleri ilave edin. 10 dakika daha kaynatıldıktan sonra köfteleri de ilave edin ve altını kapatın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [14/33] Önceki 12 13 14 15 16 Sonraki