Yeşil Soslu Pesto Makarna


MALZEMELER
1 paket burgu makarna
3 yemek kaşığı çam fıstığı
1 demet taze fesleğen
3 diş sarmısak
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kaynayan tuzlu suya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. Makarnaları 8-10 dakika haşlayıp süzün.
Tereyağında çam fıstıklarını pembeleşene kadar kavurun. Üstünü süslemek için 1 yemek kaşığı kadarını ayırın.
Miksere sarmısak, fıstık, fesleğen ve tuzu koyup kıyın.
Eritilmiş tereyağı, rendelenmiş kaşar peyniri ve hazırladığınız sosu makarnaya karıştırın. Fıstıklarla süsleyip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Yeşil Soslu Somon (4 Kişilik)


MALZEMELER
4 Dilim Somon (Kişi başına 200 gr kadar)
2 Diş Sarmısak
3-4 Taze Soğan Yaprağı
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Krema
Yarım Demet Maydanoz
Yarım demet Dereotu
1.5 Çorba Kaşığı Tereyağı
8 Karides
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Somon Dilimlerini yıkayıp tuz ve karabiber serpin. Karidesleri ayıklayın.
Sarmısak ve soğanı ince doğrayıp 2 çorba kaşığı sıvıyağda 2-3 dakika çevirin. Soğanlar yumuşayınca şarap, sulandırılmış un ve kremayı ilave edip karıştırın. Sos koyulaşınca ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. Tuz ve karabiber serpip ocaktan alın.
Başka bir tavada tereyağını kızdırın. Somon dilimlerini önlü arkalı kızartın. Karidesleri ilave edip 1-2 dakika çevirin. Somon ve karidesleri servis tabağına yerleştirip sos gezdirin.
Not: Karidesleri daha kolay ayıklamak için 1-2 dakika kaynar suda tutun.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Yeşilim Çorbası


MALZEMELER
4 adet kabak
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı dereotu
6 yemek kaşığı hazır çiğ krema
2 su bardağı tavuk suyu
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kabakları temizleyip yıkadıktan sonra 3 bardak su koyduğunuz tencerede 15 dakika haşlayın. Kabaklardan birini ayırın. Kalanları mikserde püre haline gelene kadar ezin. Tereyağında unu sararana kadar kavurun. Kabak püresi, tavuk suyu, 3 yemek kaşığı krema, karabiber ve tuzu, una ekleyerek kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ayırdığınız kabağı halka şeklinde doğrayarak çorbaya ekleyin. 20 dakika daha kaynatın. Servis yapmadan önce krema ve dereotuyla süsleyin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Yeşillikli Bezelye (4 Kişilik)


MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış bezelye
1 domates
1 taze soğan
2 yaprak marul
2 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kaşar rendesi


HAZIRLANIŞI
Fırın kaıbını yağlayıp, üzerine galeta unu serpin. Bezelyeleri de biraz galeta unu ile karıştırarak tepsiye yayın. Soğanı, marul yapraklarını ve domatesi yıkayıp ince ince kıyın.
Karıştırarak bezelyelerin üzerine yayın. Kaşar rendesi serperek fırında 10 dakika pişirin.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Yılbaşı Çöreği (8 Kişilik


MALZEMELER
2 su bardağı un
1.5 su bardağı kekun
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı mahlep
1 kabartma tozu
2 damla sakızı
1/2 margarin


HAZIRLANIŞI
Bir kaba unları boşaltıp margarini oda sıcaklığında yumuşatarak şeker, sakız, süt, kabartma tozu ve iki yumurta ile beraber mikserde karıştırın.
Yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına karışımı dökün, Kalan bir yumurtayı çöreğin üzerine sürüp 150 derece fırında 50 dakika pişirin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [13/33] Önceki 11 12 13 14 15 Sonraki