MALZEMELER
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı margarin (erimiş, ılıtılmış)
2 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 su bardağı dondurulmuş vişne
ve 1 su bardağı toz şeker
Kek kalıbını yağlamak için:
Yarım yemek kaşığı yumuşak margarin
HAZIRLANIŞI
Öncelikle 25-28 cm çapındaki (yani orta boy) yuvarlak bir kek kalıbını ya da bu ölçülere yakın kare, dikdörtgen kek kalıbının her tarafını yağlayalım.
Yağlanan kek kalıbının dibine buzunu çözdürmeden vişneleri yerleştirelim. Üzerine yarım su bardağı toz şekeri serpiştirip, bir kenarda beklemeye bırakalım.
Şimdi kekimizi yapmak üzere derin bir karıştırma kabının içine yumurtaları kıralım. Üzerine yarım su bardağı toz şekeri ekleyip çatal ya da mikserin orta devriyle 2-3 dakika kadar çırpalım. İyice köpüklensin. Sonra eritilip, ılıtılmış margarin ve kabartma tozuyla beraber unu da ekleyip, tekrar karıştırmaya, çırpmaya devam edelim. Boza kıvamında yani muhallebi koyuluğundaki kek hamurumuzu kalıbın içine, vişnelerin üzerine dikkatlice aktaralım. Bu arada fırınımızı en az 10 dakika önceden 175 dereceye ayarlayıp kekimizi pişmeye bırakalım. 40-45 dakika sonra kekimizi fırından alalım. Soğumasını bekleyip, kalıptan çıkaralım, dilimleyip servise sunalım.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı vişne konsantresi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Un hariç bütün malzemeleri bir kapta boza kıvamına gelene kada çırpın. Çırptığınız malzemeye yavaş yavaş un ilave edip karıştırın.
Kek kabının içini (dibi tutmaması için) hafif yağlayın. Hazırladığınız kek malzemesini kabın içine dökün.
180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca kabından çıkarıp krema ile servis yapın.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
125 gr margarin
2 kahve fincanı un
1 kg süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı şeker
2 kutu vişne suyu
1/2 kg vişne
HAZIRLANIŞI
Unu hafifçe kavurun. Sütü şekerle birlikte göz göz oluncaya dek pişirin. Payreks bir tepsiye boşaltıp, buzdolabında dondurun. Mısır nişastası, şeker ve vişne suyunu muhallebi gibi pişirin. Koyulaştığında çekirdekleri ayıklanmış vişneleri ilave edip, soğutulmuş muhallebinin üzerine dökün.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg vişne
3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
6.5 çorba kaşığı margarin (veya tereyağ)
16 adet
HAZIRLANIŞI
Vişneleri yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın. Fırın tepsisini iyice yağlayın.
Margarin veya tereyağı bir kapta eritin. Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra margarin ve unu ilave ederek hamur halirie getirin.
Vişneleri de kattıktan sonra tepsiye yayın. 175 derecede 8-10 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Yeterince soğuduktan sonra, küçük parçalar halinde kesip servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı Amerikan Pirinci
1 su bardağı vişne marmelatı
2 çorba kaşığı vişne taneleri
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı karanfil
HAZIRLANIŞI
Pirinci 1 bardak suda yaklaşık 5 dakika kadar haşlayın ve suyunu süzün. Bir kabın içinde pirinç ve vişne marmelatını iyice karıştırın. İçine karanfili ekleyin. Karışımı kaselere boşaltın. Üzerini pudra şekeri veya isteğe göre vişne taneleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Kategori: Reçeller - Marmelatlar.
Yukarı Git »