MALZEMELER
15 gr Bira Mayası
1/3 Su Bardağı Ilık Süt
3 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Toz Şeker
2 Adet Yumurta
50 gr Tereyağı
2 Su Bardağı Ayıklanmış Vişne
1 Adet Yumurtanın Sarısı
Bir Tutam Tuz
HAZIRLANIŞI
Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin.
Kalan unu, toz şeker 2 adet yumurta, tereyağı ve tuz ile karıştırın. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp bu karışımın üzerine koyup yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan küçük parçalar koparın. İçlerine vişne koyup hamuru kapatın.
Dilediğiniz şekli verip, yağlanmış kağıt serili tepsi üzerine koyun. Çörekleri bu şekilde bekletin. Kabardıkları zaman üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana dek pişirin.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket dondurulmuş vişne
1/4 limonun suyu
750 gr toz şeker
2 bardak su
3 ekmek
HAZIRLANIŞI
Ekmekleri bir cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Keskin bir bıçak vasıtası ile kabuklarını çıkarttıktan sonra ekmekleri kızartın ve tepsiye dizin. Şurubu hazırlamak için vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp 375 gr şeker (şekerin yarısı) ve bir bardak su ile karıştırın. Şurubun pişmesine yakın çeyrek limonun suyunu da katın. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Kalan şekeri, tepsiye dizdiğiniz ekmeklerin üzerine serpiştirin.Şurubu soğutup, ekmeklerin üzerine gezdirin. Vişne tanelerini ekmeklerin üzerini örtecek şekilde dizin. Tepsiyi orta harlı bir ateşe koyun. Tatlıyı, ekmekler komposto suyunu çekene dek ateşte pişirin.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
½ Kg Vişne veya 1 Paket Dondurulmuş Vişne
3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
1.5 Paket Tuzsuz Etimek
½ Paket Krem Şanti
½ Su Bardağı Süt
1 Adet Muz
Süslemek İçin: Antep Fıstığı
HAZIRLANIŞI
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, tencereye alalım. Şeker ve su ilavesi ile kaynatalım. Etimeklerin ilk katını tepsiye dizelim. Üzerine sıcak vişne şerbetini vişne taneleriyle birlikte dökelim. Diğer etimekleri üzerine dizelim. Tekrar vişne şerbetinden dökelim. Şerbetini emene dek bekletelim.
Krem şanti ile sütü karıştıralım. Koyulaştırdığımız krem şanti ile süsleyelim. İnce kesilmiş muz dilimlerini her bir etimek diliminin üzerine dizelim. Üzerine (arzuya göre) dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapalım.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr tereyağı
3 su bardağı un
3 su bardağı şeker
Yarım kg vişne
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın. (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz). Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun. Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin. Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin. Vişnelerle beraber tekrar kavurun. (10 dakika kadar)
Şekeri ilave edin. Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin. Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika bu şekilde pişirin.
Ateşi söndürün ve kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Sonra servise sunun.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 paket yulaflı bisküvi
4 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
2 kutu krem peynir
3 adet yumurta
400 gr vişne
HAZIRLANIŞI
Bisküvileri iyice ufalayın, tereyağı eritip, birlikte bir kalıba yayın. Üstüne vişneleri, eşit aralıklarla yerleştirin. Peynir, yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle krema haline getirin, vişnelerin üzerine dökün. 200 derecelik fırında, 40-45 dakika pişirin.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »