Vişne Marmelatı


MALZEMELER
5 kg şeker
2 su bardağı su
5 kg olgun vişne

HAZIRLANIŞI
Vişneleri bol suda iyice yıkayıp, sapları ile birlikte tencereye koyun, tencereye iki su bardağı su ilave edip, kapağını kapattıktan sonra ateşe oturtun. Vişneler saldıkları suyu tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Vişneleri tahta bir kaşık yardımıyla ezip süzgeçten geçirin, şeker katın ve tekrar ateşe oturtun. Karıştırarak, marmelat koyuluğuna gelinceye dek kaynatın. Marmelat kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Vişne marmelatı ılındığında kavanozlara boşaltın. Marmelat soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde saklayın.

Kategori: Reçeller - Marmelatlar.

Yukarı Git »

Vişne Soda


MALZEMELER
1 su bardağı soda (maden suyu)
1 su bardağı vişne suyu
1 yemek kaşığı limon suyu
4-5 adet buz
Süslemek içinse limon dilimleri

HAZIRLANIŞI
Büyükçe ve uzun bir bardağın içine önce sodayı aktarın. Üzerine vişne suyu ve limon suyunu ekleyip, çay karıştırır gibi karıştırın. Sonra buzları ilave edin. Bardağın içine renkli bir pipet, kenarına ise bir ya da iki adet limon dilimini yerleştirin. Servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Vişne Şurubu


MALZEMELER
1.5 kg toz şeker
1.5 kg vişne ( ezik ve çürükleri ayıklanmış)

HAZIRLANIŞI
Vişneler saplarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Cam bir kabın içine bir sıra vişne, bir sıra toz şeker olacak şekilde dizin ve kabın kapağını kapatıp, şekerin vişnenin suyunda erimesi için bir gün bekletin. Vişneleri kevgirle alın, kabın içinde kalan şurubu, ince delikli bir süzgeçten geçirerek süzün ve bir şişeye boşaltın. Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın.

Kategori: İçki - İçecekler.

Yukarı Git »

Vişneli Ayva Tatlısı (3 Kişilik)


MALZEMELER
3 adet orta büyüklükte ayva
1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı patates nişastası
2 adet karanfil


HAZIRLANIŞI
Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdek yuvalarını temizleyip tencereye yerleştirin. Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin. Karanfilleri ilave edin. 1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin.
Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin. Kalan suya vişneleri atın. Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayvaların ortalarına doldurun. Soğuyunca servise sunun.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Vişneli cheese cake


MALZEMELER
1 paket bisküvi
2/3 yumuşak margarin
1 kavanoz tamek vişne kompostosu
1 krem beyaz peynir
1 küçük paket krema
3 kaşık yoğurt
3 yumurta
3 fincan toz şeker

HAZIRLANIŞI
Bisküvileri iyice ezip un haline getirin. Yumuşak margarin ile yoğurup kasnaklı kalıba bastırarak yayın. Beyaz krem peyniri, kremayı, yoğurdu, yumurtaları ve toz sekeri 2-3 dakika çırpıp bisküvilerin üzerine dökün. Fırında 40-45 dakika pişirin. Vişne kompostosunu 1 kaşik nişasta ile jöle kşvamşna gelinceye kadar kavurmak suretiyle pişirin.Vişneler örselenmesin diye son anda ilave edin. Fırından çıkardığınız pastanın üstüne dökün. (ikiside ılık olsun) Daha sonra 2-3 saat buzdolabinda bekletip servise sunun.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [5/10] Önceki 3 4 5 6 7 Sonraki