Vinaigrette Soslu Taze Kuşkonmaz (6-8 Kişilik)


MALZEMELER
1 kg taze kuşkonmaz
Sos için:
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sirke
2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
4 adet kornişon turşu (înce kıyılmış),
1 demet maydanoz (ince kıyılmış),
25 adet kapari
1 adet konserve kırmızı biber (ince kesilmiş),
bir miktar hardal,
toz şeker,
beyaz toz biber


HAZIRLANIŞI
Kuşkonmazları soyun. Mutfak ipi ile demet yaparak bir tencereye alın. Üzerine su, limon suyu ve tuz ekleyin.
Kuşkonmazlar pişene dek haşlayın. Sos için malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız bu sosu kuşkonmaz demetlerinin üzerine döküp servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Vinegrete Sos


MALZEMELER
1 çay k. tuz
1/3 çay k. beyazbiber
1/3 su bardağı sirke
1 su bardağı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Tuz ve beyazbiberi bir kaba koyun. Sirkeyi ilave edip bir telle çırparak iyice karıştırın.
Yağı, telle çırpmaya devanı ederek akıtıp sirkelil karışıma yedirin.
Kullanmadan önce bekletecek olursanız, yağ ve sirke zamanla ayrışacağı için, tekrar iyice karıştırın.

Kategori: Soslar.

Yukarı Git »

Viski Miski


MALZEMELER
½ ölçü viski
¼ ölçü soda
2 parça buz
¼ ölçü portakal suyu
2-3 dilim portakal

HAZIRLANIŞI
Uzun bir bardağa buz parçaları aktarılır ve üzerine viski ile soda koyulur. Portakal suyu eklenip iyice karıştırılır. Portakal dilimleriyle servis yapılır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Viskili Kek


MALZEMELER
4 adet yumurta
1.5 su bardağı süt
3 kahve fincanı un
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı viski
3 kahve fincanı şeker
1.5 çay kaşığı kabartma tozu

Sos malzemesi :

2 kahve fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
2 paket vanilya
4 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Sos malzemesi ve süt haricinde kalan diğer malzemeyi yoğurup, pişirin. Piştikten sonra üzerine soğuk süt dökülüp üç saat kadar bekletin. Daha sonra sos malzemesini de karıştırıp biraz daha pişirin. Kek dilimlerinin üzerine bu sostan döküp, servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Vişne Kompostosu


MALZEMELER
1 bardak şeker
5 bardak su
1/2 kg vişne (*)

(*)Vişnelerin dağılmaması için çekirdekleriyle birlikte pişirin.

6 kişilik

HAZIRLANIŞI
Suyla şekeri yüksek ateşte iyic kaynatın. Su fokurdamaya başlayınca vişneleri katın, kısık ateşte 15 dakika demlendirin.
Soğutup servis yapın.

Kategori: İçki - İçecekler.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [4/10] Önceki 2 3 4 5 6 Sonraki