Vejetaryen Soğan Çorbası


MALZEMELER
6 adet kuru soğan (yemeklik, ince doğranmış)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
7-8 dilim bayat ekmek
Yarım su bardağı rende parmesan peyniri ya da eski kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yağı koyup, hemen çok ince doğranmış soğanları ekleyip, 2-3 dakika kadar, soğanlar iyice sararıncaya değin kavuralım. Üzerine unu serpiştirip 1 dakika daha çevirelim ve su ile sütü ilave edelim. Çorba kaynamaya başlarken tuz ve karabiberini ekleyip, 8-10 dakika kaynatıp, ocağın altını söndürelim.
Öte yandan bayat ekmek dilimlerinin üzerine peynirleri eşit oranda paylaştıralım. Fırının ızgarasını yakıp, ekmekleri 3-4 dakika kadar yani peynirler iyice eriyinceye değin tutalım. Sonra da servis tabaklarına aktardığımız çorbanın tam ortasına oturtup, sıcak olarak servis yapalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Vejetaryen Tarhana Çorbası


MALZEMELER
Yarım su bardağı tarhana
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yeşil veya kırmızı dolmalık biber (çok ince, tavla zarı formunda doğranacak)
3 adet orta boy domates (rendelenecek)
5 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarmısak
1 yemek kaşığı kuru nane

HAZIRLANIŞI
Orta boy tencereye sıvıyağı koyup, hemen üzerine doğranmış biberleri ekleyelim ve 2 dakika kadar kavuralım. Üzerine rende domatesi katıp, 2 dakika daha karıştıralım. Sonra da suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.
Öte yandan ufak bir kasede tarhana ile sütü ezelim, kaynamaya başlayan çorba suyunda tarhananın içine 1 kepçe kadar ilave edip, karışımı ılıklaştıralım. Şimdi de tarhanayı sürekli karıştırarak kaynamakta olan çorba suyuna katalım.
Öte yandan haşlanmış nohudu da hemen ekleyerek sürekli karıştırmaya devam edelim. Böylece çorbamız topaklanmaz. Bu şekilde 10-12 dakika kadar pişirelim ve ocaktan alalım. Bir tarafta 1 çay kaşığı tuzla dövdüğümüz sarmısak ve kuru naneyi de sıcak çorbaya katarak karıştıralım. Sıcak olarak servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Vejeteryan chili


MALZEMELER
Yeşil biber 300 gr
Soğan 300 gr
Sarımsak dişi 3-4 adet
Kırmızı chili biber 1
Nebati yağ 2 çorba kaşığı
Konserve domates 1.5 kg
Konserve börülce 500 gr
Konserve pinto fasülye 500 gr
Konserve tatlı mısır 500 gr
Chili tozu 3-4 çorba kaşığı
Kimyon 1 çorba kaşığı
Tuz

Kategori: Soslar.

Yukarı Git »

Venüs Salatası


MALZEMELER
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet marul göbeği
4 adet kırmızı turp
1 adet salatalık
8-10 yaprak tere
2-3 sap dereotu
4 adet domates
2 adet patates
4 adet havuç
4 baş pancar
üzüm sirkesi
zeytinyağı
karabiber
maydanoz
tuz

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Karnabaharın çiçek kısmını tuzlu kaynar suda haşlayın. Pancarların üzerini kazıyıp bol suda yıkadıktan sonra, patateslerle birfikte tuzlu suda haşlayın. Tereleri yıkayın, salatalığın kabuğunu soyduktan sonra dilimleyip, doğrayın. Turbu temizleyip, dörde bölün ve bol suda yıkayın. Marulun göbeğini açarak bol suyla yıkayın. Domatesi dilim dilim doğrayın ve çekirdeklerini çıkartın. Havuçların üstü kazıyıp, rendeleyin. Büyükçe bir salata tabağının ortasına marulun göbeğini yerleştirin. Çevresine turp parçaları ve küçük parçalara bölünmüş karnabaharları yerleştirin. Sonra sırasıyla dilimlediğiniz pancarlar, patatesler, salatalık ve domatesleri dizin. Rendelediğiniz havuçları en dışa koyup, salatayı tere yapraklarıyla süsleyin. Bir kapta arzu ettiğiniz kadar sirke, zeytinyağı,karabiber ve tuzu iyice çırparak birbirine yedirin ve sonra salatanın üstüne gezdirerek dökün. Salata tabağını biraz maydanoz ve dereotu yaprağıyla süsledikten sonra servis yapın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Vezir parmağı


MALZEMELER
2 Yumurta
1 Bardak Şeker
2 Kase Un
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Margarin
Şerbeti için :
3 Su Bardağı Şeker
3/5 Su Bardağı Su

HAZIRLANIŞI
Yağı eritip soğumasını bekleyin. 1 bardak şeker ilave edin, 2 kase un, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ve yumurtalardan birinin sarısını tatlının üzerine sürülmek üzere ayırdıktan sonra yumurtaları ekleyip hamur kıvamına getirin. Eliniz yardımıyla oval şeklinde yuvarlayıp az margarin sürülmüş tepsiye dizin.Çatal yardımıyla üstünü şekillendirdikten sonra 1 yumurtanın sarısını üzerine sürüp fırında pembeleşinceye kadar pişirin.Sıcak şerbet üzerine dökülüp soğutulduktan sonra servise hazırdır.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [3/10] Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki