MALZEMELER
1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
1 Su Bardağı Kuru Üzüm
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
2 Adet yumurta Akı
HAZIRLANIŞI
1 su bardağı dövülmüş fındık,1 su bardağı kuru üzüm,yarım su bardağı toz şeker ve 2 adet yumurta akını karıştırın.
Fırın tepsisine alüminyum kağıt serip yağlayın.Karıştırdığınız malzemeden 1 tatlı kaşığı alıp kağıdın üzerine aralıklarla dökün.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dk pişirin.
NOT:Kurabiye görünümündeki kukinin en önemli özelliği,un konulmadan yapılmasıdır.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
vanilya
sarı üzüm
kabartma tozu
125 gr margarin
aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvı yağ
6 çorba kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Malzemeyi karıştırarak yumuşak bir hamur yapın. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, avucunuzun içinde şekillendirip yağladığınız bir tepsiye dizin. Orta hararetteki fırında pişirin.
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı üzüm
35 adet pötibör bisküvi
50gr margarin
1 adet yumurtanın beyazı
Muhallebi için;
1 paket hazır vanilya puding
1 çay bardağı kavrulmuş fındık (dövülmüş)
HAZIRLANIŞI
İlk olarak bisküvileri un haline getirelim. Margarini eritip, ekleyerek bir bisküvi hamuru oluşturalım. Kelepçeli tart kalıbına bisküvileri bastırarak yayalım ve ellerimizi ıslatarak üzerini düzleyelim.
Paketindeki tanıma uygun olarak vanilyalı pudingi pişirelim. İçine dövülmüş fındığı katıp, iyice soğuyuncaya kadar robotta veya mikserde çırpalım. Pudingimiz soğuyunca bisküvilerin üzerine dökelim.
Muhallebi donunca üzümlerle üzerini tamamen kaplayalım. Bir yumurta akını köpürünceye dek çırpalım. Fırça yardımıyla üzümlerin üzerine sürelim. Buzdolabında 2 saat bekletip, soğuk soğuk servis yapalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Adet Tavuk (temizlenmiş)
Tuz
2 Yemek Kaşığı Tarhun Otu
2 Yemek Kaşığı Beyaz Şarap
3 Yemek Kaşığı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
300 gr. Üzüm (yeşil ve siyah)
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavuğu 12 parçaya bölün. Butları ayırıp eklem yerlerinden kesin.
Göğüsü kemiklerinden ayırın; ilk önce uzunlamasına kesip sonra her parçayı enlemesine ikiye bölün. Kaburgalarını büyük bir bıçakla dört parçaya ayırın.
Tavuk parçalarını tuzlayın. Kalın tabanlı bir tavada yağ koymadan her iki taraflarını kısık ateşte kızartın. Bu arada daha kalın parçalar olan butları tencerenin ortasına, diğerlerini kenarlarına koyun.
Tarhunun yarısını kıyın. Tavuk parçaları ile karıştırın.
Tavuğu ağzı kapalı olarak 1 saat kadar hafif ateşte kendi suyuyla pişirin.
Şarap ve sirkeyi karıştırıp azar azar tavuğa katın.
Tavuk parçalarının her taraflarının eşit şekilde pişmeleri için ara sıra çevirin.
Pişme süresinin sonunda şekeri tencerenin ortasına koyup eritin. Üzümleri yıkayıp tavuğa katın, karabiber ile tatlandırıp bir taşım pişirin.
Üzerine kalan tarhunu serpip servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
8 kişilik
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı badem
HAZIRLANIŞI
Çırpma kabında yumurta, şeker ve yağ ve yoğurdu çırpın. Üzerine kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin.Kuru üzümü yıkayın ve hafifçe unlayarak kek hamuruna ilave edin, karıştırın. Üzerine bademleri serpin ve 150 dereceli fırında 40 dakika pişirin.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »