Tutmaç Aşı


MALZEMELER
1 su bardağı nohut
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
2-3 diş sarmısak
3 yemek kaşığı nar ekşisi veya 1 adet limonun suyu
Tuz

HAZIRLANIŞI
Nohutu bir gece önceden ıslatalım ve ertesi gün suyunu süzelim. Daha sonra mercimekle birlikte iyice pişirelim ve erişteyi de ilave edelim (erişte çabuk pişeceği için biraz daha geç ekleyelim). Öte yandan 1 yemek kaşığı unu suda ezelim ve yavaş yavaş çorbaya yedirelim. Nar ekşisi veya limon suyunu da ekleyelim.
Sonra sarmısakları döverek ezelim ve naneyi de katarak çorbanın üstüne ilave edelim. Ardından da bir tavada tereyağını kızdıralım ve çorbamızın üstüne gezdirelim. Yemeğimiz hazırdır, sıcak olarak servis yapalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tutmaç Çorbası


MALZEMELER
250 gr makarna
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı tereyağ
kıyma

HAZIRLANIŞI
Tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Süzme yoğurdu biraz su ilavesi ile bulamaç haline getirin. Kaynayan suya makarna kırıkları ve kuru naneyi katın. Makarnalar yumuşayınca bulamaç haldeki yoğurdu kanştırarak ilave edin. Kıymayı yağda kavurun ve üzerine ilave edip servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Tutmaç Çorbası


MALZEMELER
2 bardak yeşil mercimek
1 bardak erişte
2 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
2 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı un
4 bardak su veya et suyu
Kuru nane
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Yeşil mercimekleri akşamdan soğuk suyla ıslatın.
Mercimekleri haşlayıp, suyunu süzün. Soğanı yağda pembeleştirin. Mercimekleri ilave edin.
Yoğurtla unu karıştırın. Tuzu ve karabiberi ekleyip, mercimeklere ilave edin. Suyunu katın. Karıştırarak, kaynatın. Erişteyi ekleyin. 15 dakika daha kaynatın. Naneyi atıp, karıştırın. Altını kapatın. Servise hazırlayın.
Tutmaç çorbası, Sivas?a özgü bir lezzettir.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tuzlu


MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
4 adet yumurta
kabartma tozu
beyaz peynir
domates
zeytin
sosis
sucuk
biber

HAZIRLANIŞI
Yumurta, yoğurt ve sıvı yağın üzerine un ve karbonat ilave edip, mikserle karıştırın. Sosis, sucuk, beyaz peynir,zeytin, biber ve domates katıp, yağladığınız bir kalıba boşaltın. Sıcak fırında pişirin.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Tuzlu buzlu


MALZEMELER
Tuz
Buz
Votka
Maden sodası
Limon suyu

HAZIRLANIŞI
Buz, bir bez icinde dövulerek parcalanir. Servis bardagina konarak icerisine arzu edilen ölcude votka doldurulur, icine 1 caykasugu tuz atilir, yarim limonsuyu eklendikten sonro tuz eriyene kadar karistirilir. Icine maden sodasi eklenerek servis yapilir.

Kategori: İçki - İçecekler.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [55/57] Önceki 53 54 55 56 57 Sonraki