MALZEMELER
2 paket (eti) burçak bisküvisi
veya 2 paket kakaolu bisküvi
1 yemek kaşığı margarin (erimiş ve ılıtılmış)
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerinin harcı için:
1 su bardağı süzme yoğurt (ekşi değil, tatlı olacak)
1 su bardağı lor peyniri (tuzsuz olacak)
1 su bardağı hazır çiğ krema
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı jöle (5 yemek kaşığı suyla eritilecek)
HAZIRLANIŞI
Cheese kekin alt bozası olan bisküvileri bir mutfak robotunda un gibi oluncaya kadar çekiyoruz. Robot yoksa temiz bir naylon poşetin içinde çekiç ya da ceviz döveceğinin tokmağıyla ezebilirsiniz. İyice ezilip, un haline gelen bisküvileri bir derin kaseye boşaltalım ve üzerine oda sıcaklığında yumuşamış margarinle tarçını ekleyerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edince toparlayalım. Şimdi de 25-30 cm çapında ve kenarları 2-3 parmak yüksek bir fırın kalıbının içini ve kenarlarını margarinle iyice yağlayalım. Bisküvi hamurumuzu bastırarak, düzgün bir şekilde kalıbın üzerine yayalım. Hatta elinizi suyla ıslatıp hamurunuzun üzerini daha rahat düzeltebilirsiniz. Sonra buzdolabına koyarak, beklemeye alalım.
Öte yandan cheese kekin üst harcını hazırlamak üzere yine derin bir kasenin içine tatlı süzme yoğurdunu, tuzsuz lor peynirini, hazır çiğ kremayı ve vanilyayı koyarak karıştırmaya başlayalım. Bu arada 5 yemek kaşığı kadar herhangi bir sevdiğiniz toz jöleyle 5 yemek kaşığı sıcak suyu karıştıralım. Jöle iyice eriyince yukarıdaki yoğurtlu peynirli harcın içine ilave edip, yine karıştıralım. Artık harcımızda hazır olduğuna göre bisküvi hamurumuzu fırından çıkaralım ve üzerini bu yoğurtlu jöleli harcımızı aktaralım. Sonra da bir kaşığın ters ya da spatulayla üzerini düzeltelim ve 175 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Pişme süresinin sonunda hemen fırından çıkaralım ve ılınınca buzdolabında en az 3-5 saat en iyisi tüm gece bekletelim. Dilimleyerek servis yaparken üzerine size anlattığım soslardan birini mutlaka gezdirelim. Yaratıcı olmak her zaman çok olumlu sonuçlar verir.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı tatlı yoğurt
2 su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi (yani toz hindistan cevizi)
2 yemek kaşığı bal
5-6 adet (küp) buz
Üzerini Süslemek İçin;
2 yemek kaşığı çikolata rendesi
HAZIRLANIŞI
Sakın ona buna inanmayın çünkü yoğurt tamamen bizim Atalarımızın icadı. Yani özbe öz Türk malı. Şimdi de size Türkiş bir milkshake önereyim istedim.
Bir mutfak robotu veya blenderda; yoğurt, süt, hindistan cevizi ve balı 3-4 dakika, köpük köpük oluncaya kadar çekin (çırpın). Bir sürahinin içine buzları koyup, üzerine bu karışımı boşaltın. Buzdolabına koyun. Servis yaparken bardaklara boşaltın ve üzerine çikolata rendesi serpiştirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet tavuk şinitzel (göğüs)
1 bardak erişte
2 yemek kaşığı margarin
1 adet soğan
4 adet yeşil soğan
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşığı soya sosu
2 bardak su
HAZIRLANIŞI
Erişteyi 1 kaşık margarinle birlikte pembeleştirin.
Tavuk şinitzelleri veya beyaz tavuk göğüslerini parmak şeklinde ince ince kesin.
Soğanları halka şeklinde, yeşil soğanları uzun uzun doğrayın. Biberleri ise ince ince kıyın.
Parmak şeklindeki tavukları, kalan 1 kaşık yağla birlikte iyice kızartın. Doğradığınız sebzeleri içine atıp, kavurarak pişirin. Daha önce kavurduğunuz erişteleri ekleyin.
Soya sosu ile hardalı 2 bardak suda çırpın. Tavukların üzerine dökün. Suyunu çekene kadar pişirin.
Öneri: Tavuk eti çabuk bozulan gıdalardandır. Mikro organizmalara karşı daha dayanıksız olan tavuk etinin mermer veya plastik üzerinde kesilmesi gerekir.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1kg fasulye turşusu
5 diş sarımsak
3 adet soğan
tuz
½ su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye turşuları koyun ve üzerine bir litre su ilave edin. Hafif ateşte pişmeye bırakın. Turşular yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra bir süzgece dökün ve süzmesini bekleyin. Soğuyan tursu iki elle suyu iyice çıkıncaya kadar sıkılır. Ne kadar kuru olursa kavurma o kadar güzel olur. Soğanları ince kıyın, sarımsakları ezin ve bir tencereye yarım bardak sıvı yağ ile birlikte soğan ve sarımsakları ekleyin. Hepsini beraber kavurun. Soğanlar pembeleşince turşular eklenir ve ağır ateşte karıştırarak kavurun. Arzuya göre tuz ve pul biber eklenebilir.
Not: Bu bir Karadeniz özellikle Trabzon ve Rize yemeğidir.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
lahana turşusu
2 orta boy soğan
3 yumurta
tereyağı
zeytinyağı
kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Lahana turşusunu ince olarak kıyın ve fazla tuzunu gidermek için sudan geçirin. Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun.Lahanaları ilave edip kavurmaya devam edin. Ateşi kısıp kapağı kapatarak 10 dakika pişirin.Yumurtaları bir kapta çırpın ve pişmiş lahanaların üzerine dökün kırmızı biberli tereyağı gezdirin kapağını kapatıp 2 dakika sonra ateşi kapatın.Karadeniz Bölgesine ait bir yemektir.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »