MALZEMELER
2 yufka
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
tarçın
HAZIRLANIŞI
Önce yufkayı 4 eşit parçaya bölün. Ceviz, tahin ve tarçın karışımını yufkaya sürüp rulo haline getirin. Hepsini teflon tavada kızartın. 1 su bardağı şekerle, 2 bardak suyu şerbet yapın. Sıcak olarak tatlının üzerine dökün. Ilıkken servis yapın ve tarçınla süsleyin.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Yarım su bardağı erimiş margarin
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
10-15 adet kuru kayısı
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıdarı küçük küçük doğrayın. Bir kabın içerisine eritilmiş margarin, toz şeker, süt, yoğurt, yumurta, rendelenmiş portakal kabuğu, kuru kayısı, kuş üzümü, tarçın ve kabartma tozunu koyarak karıştırın.
Unu içerisine yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçadar koparıp yuvalayın. Toz şekere bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet orta boy ton balığı konservesi
6 yemek kaşığı mayonez ve 1 kahve fincanı ılık su
3 adet (sadece 3 dal) taze yeşil soğan (çok incecik doğranacak)
Yarım demet dereotu (çok ince kıyılmış)
5-6 adet kornişon turşu (tavla zarı gibi çok ufak, küp küp doğranacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Süsleme için gerekli olan malzemeler:
2-3 adet haşlanmış katı yumurta (sarısı ve akını pişince rende gibi doğranacak)
HAZIRLANIŞI
Derin bir kasenin içinde suyu, yağı iyice süzdürülmüş ton balığı ile yeşil soğan, dereotu ve kornişon turşularını iyice karıştıralım. Üzerine tuz ve karabiberi serpiştirelim. Şimdi de mayonezle beraber ılık suyu ekleyip, tüm malzemeleri hep birlikte karıştıralım.
İsterseniz kızarmış tost ekmeklerinin üzerine kalın bir tabaka şeklinde sürelim. Ya da bir tasa doldurup, yuvarlak bir servis tabağının ortasına oturtup, kenarlarına çıtırık ekmekleri dizelim. Ya da minik sandviç ekmeklerinin üzerine sürüp, bir tabağa dizelim. Ama her hal ve şartta üzerlerine rendelenmiş gibi yaptığınız katı yumurta süsünü ve bir yaprakçık maydanoz kondurmayı ihmal etmeyin.
Kategori: Sandviç - Kanepeler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
un
sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
tuz
HAZIRLANIŞI
Bir adet yumurta, iki yemek kaşığı yoğurt, biraz tuz, bir çay kaşığı karbonat ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapın. Islak bez altında 15-20 dakika kadar dinlendirin.Mümkün olduğunca az un kullanarak, merdane ile 1/2 cm genişliğinde açın, büyük bir su bardağıyla daireler çıkarın, kalan hamuru tekrar yoğurun aynı işlemi tekrarlayın. Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra, kızgın ve bol sıvı yağda kızartın. Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 Parça Tarhana
1/2 Su Bardağı Nohut
1/2 Su Bardağı Kuşbaşı Yağsız Koyun Eti
1 Adet İri Domates
5 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Margarin
Tuz, Tane Karabiber
10 Su Bardağı Su
HAZIRLANIŞI
Kurutulmuş tarhana ile nohutu bir gece önceden ıslatalım. Nohut, tarhana ve eti bir tencereye alarak, domatesi rendeleyelim. Karabiber taneleri ve 10 su bardağı suyu ekleyip, etler yumuşayıp lime lime olana dek pişirelim.
Pişen çorbayı ateşten alarak etleri ezelim. Üzerine dövülmüş sarmısakları ekleyelim. Margarini tavada kıdırarak kırmızı biberi ekleyelim. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım.
Tarhananın Yapılışı : Top tarhana Denizli yöresinde değirmenlerde normal undan ayrı olarak tarhanalık iri kepekli buğdaydan öğütülür. Bire bir ölçüde kaynamış suyun içine kepekli un katılır. Karıştırılarak ağır ateşte koyuşana dek pişirip, hamurla özleşene dek yoğrulur. Tuz eklenir. Hamur, topraktan yapılmış büyük kaplara koyulur. 3 hafta her gün yoğrulur. 3 hafta sonunda top top şekil verilerek güneşte kurutulur.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »