MALZEMELER
1/2 su bardağı su
2 kutu tonbalığı
200-250 gr Konserve Mısır
2 Dış Sarmısak
3 Yemek kaşığı Margarin
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
arzuya göre acı tozbiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede Margarini eritin. Soğan ve ince doğranmış sarmısağı biraz kavurun, ton balığı ekleyin. Ardindan salça, su ve mısırları ilave edin, beş dakika kadar pişirin.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet taze kırmızı biber
100 gr konserve ton balığı
150 gr konserve mısır
2 dilim kaşar peyniri
tuz
kırmızı pul biber
kara biber
limon suyu
zeytin yağı
HAZIRLANIŞI
Önce ton balığı konservesini kabın içinde iyice küçük parçalara ayırın daha sonra mısırı ekliyerek karıştırın.Taze kırmızı biberi küçük parçalar halinde kesin ve ince uzun doğranmış kaşar peynirleri ile karışıma ekleyin. Tuz, kırmızı biber, limon ve zeytin yağını ekleyip son kez karıştırın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 ekmek hamuru
1 kutu ton balığı
6 yemek kaşığı konserve mısır
5 adet siyah zeytin
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı taze kaşar (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
HAZIRLANIŞI
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp, 1 kaşık margarinle pembeleştirin. İçine ketçap, domates salçası, karabiber, tuz ve 1 kahve fincanı su katıp, 2 dakika kaynatın.
Pizza tepsisini zeytinyağıyla yağlayın. Ekmek hamurunu tepsiye kenarlarını yükselterek incecik yerleştirin. İçine, hazırladığınız karışımı yayın. Kekiği tuz serper gibi serpiştirip üzerine mısır, ton balığı, ince halka şeklinde doğranmış domatesleri ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri koyun. 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kutu ortaboy ton balığı
1 yumurta
100 gr salatalık turşusu (isteğe bağlı olarak azaltılabilir.)
1 sert domates
2 sivri biber veya çarliston biber
1 adet salatalık
4 yaprak göbek salata
1 limon
2 çorba kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı sarı hardal (tatlı)
1 tutam tuz (isteğe bağli)
HAZIRLANIŞI
Göbek marul yaprakları ince ve kısa olarak doğranır. Küp şeklinde kesilmiş domatesler ve salatalık, yuvarlak ve ince olarak doğranmış turşu ve sivri biber ile birlikte marul içine katılır. Yumurta iyice haşlanarak küp şeklinde doğranır ve karışımın içine konur. Bu karışımın içine de suyu süzülmüş ton balığı eklenerek tahta bir kaşıkla karışımı ezmeden karıştırılır. Diğer bir tarafta mayonez, 1/2 limon ve hardal biraz tuz ilave edilerek çırpılır. Bu sos yavaşça ton balıklı karışıma eklenir. Daha ekşi olması isteniyorsa limon ilave edilebilir.
Not: Bu salatayı ekmek arasında sandwich olarak veya diyet bisküvinin üzerinde de deneyebilirsiniz.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket 3 renkli makarna
1 kutu ton balığı
1 su bardağı haşlanmış bezelye
3 yemek kaşığı yeşil zeytin (doğranmış)
3 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış)
1 adet havuç
3 yemek kaşığı konserve mısır
HAZIRLANIŞI
Kaynayan tuzlu suda makarnaları 7-8 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün.
Salata kasesine ton balığı, haşlanmış bezelye, yeşil zeytin, mısır, maydanoz, dereotu ve makarnayı koyup karıştırın.
Hazırladığınız sosu makarnanın üstüne dökün. Karıştırıp servis yapın.
SOSUN TARİFİLimon suyu, zeytinyağ, mayonez ve tuzu çırpın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »