MALZEMELER
ton balığı konservesi
taze soğan
dereotu
pul biber
kereviz sapı
maydanoz
HAZIRLANIŞI
Ton balığı konservesini süzün, çatalla ezip içine ince doğranmış taze soğan, dereotu, tuz, pul kırmızı biber, kereviz sapı doğrayın ve mayonez koyun. Ekmeğin üstüne sürülebilecek kıvama geldiğinde servis yapın.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6-8 adet kepekli yufka ekmeği
veya pita ekmeği
İç harcı için;
2 kutu diyet ton balığı (büyük boy)
6 yaprak marul (çok ince kıyılmış)
1 demet dereotu (kıyılmış)
3 dal yeşil soğan (incecik kıyılmış)
1 adet salatalık (küp doğranmış)
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı mısır (konserve)
HAZIRLANIŞI
Derin bir kasenin içine ton balığını parçalayarak yerleştirin. Üzerine marul, dereotu, yeşil soğan, salatalık, salça ve mısırı ekleyip, limon suyunu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra bu karışımı yufka ekmeklerin içine sarıp, dürüm yapın ve servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
40 gr ton balığı
20 gr dana jambon
1 tatlı kaşığı dolusu kapari
2 yemek kaşığı krema
Yarım çay kaşığı muskat
Yeteri kadar tuz, beyazbiber
110 gr penne makarna (Yaklaşık 1/5 paket)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1/6 bağ dereotu
HAZIRLANIŞI
Penneyi 8-10 dakika haşlayın.
Tavaya zeytinyağı ve sarımsak koyup soteleyin. Ìçerisine ton balığı, kapari, jülyen doğranmış jambon, muskat, tuz, biber ve kremayı ilave ederek sosu hazırlayın.
Makarna ile karıştırıp, dereotu ile süsledikten sonra servise sunun.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket fiyonk makarna
1 kutu ton balığı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış)
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı mayonez
1 adet limonun suyu
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları katı hale gelene kadar haşlayın, soyup, bekletin. Makarnaları kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.
Bir kapta limon suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz ve mayonezi çırpın. Doğranmış dereotu, ton balığı ve makarnayı üstüne ekleyip, karıştırın. Haşlanmış yumurtaları doğrayıp servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Küçük Kutu Ton Balığı
1 Su Bardağı Makarna
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yarım Limon Suyu
5-6 Dal Dereotu,
Tuz, Karabiber, Tuz
2 Yemek Kaşığı Haşlanmış Mısır
HAZIRLANIŞI
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Zeytinyağı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Diyet ton balığı, kıyılmış dereotu, haşlanmış mısır, karabiber, tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »