Tırhıt


MALZEMELER
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı kavrulmuş erişte
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 yemek kaşığı margarin

HAZIRLANIŞI
Tencereye koyulan margarin eriyince ince kıyılmış soğanlar kavrulur, salça ve kıyma eklenir. 6 su bardağı su ilave edilir. Kaynayınca bulgur katılır, bulgur yumuşayınca eriştesi katılarak 10 dakika daha pişirilir (çorba kıvamında). Üstüne kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber dökülerek servis yapılır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tırhıt Çorbası


MALZEMELER
250 gr. kuzu eti
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı bulgur
1 su bardağı fırınlanmış erişte
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Tereyağının yarısını tencereye koyun. Küp küp doğranmış soğanlarla aynı boyutta doğranmış kuşbaşı eti katarak kavurun. Üzerine biber salçası, halka doğranmış yeşil soğan, karabiber, tuz ve 8 bardak su koyup, orta ateşte eti iyice pişirin. İçine bulgur ve erişte ekleyin. Suyu azaldıkça, sıcak su ekleyip çorbayı kaynatın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber döküp servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tiritli Köfte (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 Su Bardağı Nohut
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Margarin
100 gr Kuzu Eti
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Adet Soğan
Hamur İçin:
1 Çay Bardağı İnce Bulgur
50 gr Çok Çekilmiş Kıyma
2 Adet Yumurta
5 Çorba Kaşığı Kıyılmış Ceviz
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir gece önceden 1 su bardağı nohutu derin bir kaba alıp,ıslatın.Bir gece bu şekilde bekletin.
Bol suda haşlayın.1 tatlı kaşığı tereyağı ve margarini tavada eritip,etleri,etleri bu yağda karıştırarak soteleyin.Yemeklik doğranmış soğan ve 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin.Bir miktar su ilave edip kısık ateşte iyice pişirin.Tuz ve nohutları da tencereye ilave edin.Tencereyi ocaktan alın.
Hamur için;1 çay bardağı ince bulgur ve kıymayı karıştırın.Su ilave edip,yoğurun.Tuzunu ekleyin.Yoğurmanın sonuna doğru hamura tek tek yumurtaları kırın.
Kıymayı tereyağı ile tavaya alıp,çevirerek kavurun.İçine bir tutam tuz ve karabiber katın.Soğan ile margarini ayrı tavada kavurun.Daha sonra ikisini bir tavaya aktarıp,beraberce kavurun.İçine,ikiye yada dörde bölünmüş cevizler ilave edin.Yağın donması için bekletin.
Tiritli köftenin hamurunu ceviz büyüklüğünde açın.İçini hazırlayıp,donmaya bıraktığınız et ile doldurun.Ayrıca hazırladığınız hamurun bir kısmını nohut şeklinde yuvarlayıp yemeğe eklemek için hazırlayın.Yemek piştikten sonra nohut büyüklüğünde hamurlar ve ceviz büyüklüğündeki et ile doldurulan hamuru yenmeğe ekleyin.Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Tiritli Köfte / Malatya


MALZEMELER
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
250 gr. kuzu eti
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
4-5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Bulgur Köftesi İçin;
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak, kaynar su
2 adet yumurta
100 gr. kıyma (iki kere çekilmesi daha iyi olur)
5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz

İçi İçin;
150 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Öncelikle bulgur köftelerimizi hazırlamak için; derin bir kabın içine bulgurumuzu alıp, sıcak suyla ıslatalım. Bulgur yumuşadığında ise kıyma, un, yumurta ve tuzu ekleyip, iyice yoğuralım.
İç harcı için; ayrı bir tavada üç yemek kaşığı sıvıyağda yemeklik doğanmış soğanımızı sarartalım. Kıyma, tuz ve karabiberi de ilave edip, 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ateşten alalım.
Şimdi de bulgurlu harcımızdan iki ayrı çeşit bulgur köftesi hazırlayacağız. Bulgur hamurunun yarısından fındık iriliğinde köfteler yapalım. Kalan bulgur hamurundan da ceviz iriliğinde parçalar koparıp, yuvarlayıp, sonra da parmağımızla hamurun içini oyalım. Aynı içli köfte gibi yapacağız. Daha sonra hazırladığımız iç harç malzemesini soğutarak bu kıymalı harcımızdan içine dolduralım ve tekrar köftenin ağzını kapatalım. Bir tencerede tereyağımızı eritelim. Kuzu etlerini ekleyip, önce suyunu verip, sonra da suyunu çekene kadar 15 dakika kavuralım. Üzerine küçük doğranmış soğanı ekleyelim. Soğanlar sararınca salçayı ekleyelim. Dört beş su bardağı sıcak suyu ekleyelim. Etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Su kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutu ilave edelim. Bir taşım kaynatıp, büyük ve küçük (yani içli) köfteleri ilave edip, tuzunu, karabiberini ayarlayıp köfteler yumuşayana kadar pişirelim.
Daha sonra sıcak olarak servis yapalım.
Emin Timaş/İstanbul

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tırtıl Kurabiye


MALZEMELER
3 bardak un
1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 bardak pudra sekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI
Yumuşamış margarine pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı atıp karıştırın. 3 bardak un ilave edip yoğurun, 20 dakika bekletin.
Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde 2 adet beze yapıp ayırın. Kakaoyu 1 kaşık suda ezip beklettiğiniz beze hamuruna karıştırın. Kakaolu hamuru bekletin. Fırın tepsisini yağlayın. Kurabiye hamurunu krema sıkacağının en kalın ucuyla yuvarlak halkalar şeklinde tepsiye sıkın. Her birinin ortasına kakaolu hamurdan düğme büyüklüğünde parçalar koyun. 150 derecelik fırında 20 dakika pişirip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [41/57] Önceki 39 40 41 42 43 Sonraki