MALZEMELER
4 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağı
2 su bardağı badem ya da ceviz içi
1 adet portakal
4 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı karbonat
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Önce şerbetimizi hazırlayalım. Tozşeker ve suyu kaynatalım. Şerbet kıvam kazanınca, limon sıkıp 2-3 dakika sonra ateşten alalım ve soğutalım.
Sonra bir hamur yoğurma kabına yumurtaları kıralım. Sıvıyağı, toz şeker, unu katıp yoğurmaya başlayalım. Ceviz içi kullanacaksak ince çekelim. Badem kullanacaksak, bir süre kaynar suda tutarak kabuğunu çıkarıp, kurutup öyle parçalayalım. 1 portakalı iyice yıkayıp önce kabuğunu rendeleyelim, sonra suyunu sıkıp, süzerek yoğurduğumuz hamura katalım. Bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını çıkarıp, içlerini un ufak edelim ve hamuru karıştıralım. Karbonatı da serpip tekrar yoğurup, yağladığımız tepsiye bastırarak yayalım. Önceden ısıttığımız (160 derece) fırında üzeri kızarıncaya dek pişirelim.
Fırından çıkan tez piştinin üzerine soğuttuğumuz şerbeti dökerek dilimleyelim. Şerbeti çekince servise hazırdır.
Tez pişti de Musevilerin Pesah bayramında yaptıkları tatlılar arasındadır.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 cl Absolut votka
1 cl Nane Likörü
1 Adet Shaker
Buz
Limon Suyu
1 Adet Soda
HAZIRLANIŞI
Absolut votka,nane likörü, çok az miktarda limon suyu ( 5-6 damla kadar) ve 2 adet buzu shakerda buzlar eriyene kadar çalkalayın. Daha sonra ağzına kadar buz dolu olan derin bir viski kadehine boşaltın ve bardağın geri kalan kısmını soda ile tamamlayın. Servis esnasında bir dilim limon ekleyin.
Kategori: İçki - İçecekler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Bir hazır kek
1/2 lt süt
2 yemek kaşığı un
1 paket LABNE peynir
1 yemek kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Süt,1 su bardağı şeker,2 yemek kaşığı un, tüpte muhallebi haline getirilir.Sonra labne peynir katılıp karıştırılır. ortadan kesik olan keke, 1 su bardağına yapılan (1 yemek kaşığı nescafe ve şeker)nescafe her iki kata yedirilir.katlar arasına hazırladığımız muhallebi dökülür.kapatılıp üstü bu muhallebiyle sıvanır.dolapta soğuduktan sonra, üstüne çay süzgeçiyle kapatacak şekilde kakao serpilir.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet yumurtanın sarısı
½ su bardağı pudra şeker
1 tatlı kaşığı limon kabuğu
2 yemek kaşığı limon suyu
500 gr. mascarpone peyniri veya labne peyniri
6 yemek kaşığı kahve likörü
1 fincan dolusu ılık neskafe (şekersiz)
200 gr. kedi dili bisküvisi
1 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir mikserde yumurta sarılarını ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Sonra limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyelim. Mascarpone peyniri veya labne peynirini ve 2 yemek kaşığı kahve likörünü de ekleyip, iyice karıştıralım.
Ilık olarak hazırlandığımız neskafeyi kalan kahve likörüyle karıştıralım. Kedi dili bisküvilerin yarısını bu neskafeye batırıp, ıslatalım ve 25-30 cm çapındaki tart kalıbımıza düzgünce dizelim.
Peynirli karışımın yarısını bisküvilerin üzerine yayalım. Kalan bisküvileri de ıslatıp, kremanın üzerine dizeceğiz ve üstünü tekrar kremayla kaplayacağız. Buzdolabında en az 4 saat bekletelim ve servis yapmadan önce üzerine kakao serpelim.
Artık dilimleyerek servise sunabiliriz. Afiyet olsun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 Çorba Kaşığı Nescafe
2 Çorba Kaşığı Su
2 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Hazır kakaolu Kek
1 Çay Fincanı Sıcak Su
KREMA MALZEMESİ1 Litre Süt
1 Yumurta
3 Kahve Fincanı Tozşeker
3 Kahve Fincanı Un
1 Paket Labne Peyniri
HAZIRLANIŞI
Bir Fincanın içinde nescafe, sıcak su ve şekeri karıştırın. Hazır keki enlemesine iki parçaya ayırın. Hazırladığınız nescafeli karışımla kekin iki parçasını da ıslatın.
Süt, şeker, un ve yumurtayı karıştırın. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Altını kapattıktan sonra labne peynirini ekleyin ve telle çırparak pütürsüz olmasını sağlayın.
Hazırladığınız kremanın yarısını ılıkken, kek parçalarından birinin üzerine sürün. Kekin diğer yarısını üzerine kapatıp kalan kremayı sürün. Kahve ile süsleyerek soğuması için bekletin.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »