MALZEMELER
4 Su Bardağı Un
1 Küp Yaş Maya
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Tatlı Kaşığı Tuz
Bir Miktar Un
HAZIRLANIŞI
Mayayı ufalayın. Büyük bir kasede un ve mayayı karıştırın. Yarım su bardağı kadar ılık su, yağ ve tuz ilave edin. Karışımı pütürsüz ve ellere yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Dilerseniz yoğurma işlemi için mikser de kullanabilirsiniz. Hamurun üzerini bir bezle örterek ılık bir ortamda 1 saat kadar dinlendirin.
İki fırın tepsisini yağlayıp üzerine un serpin. Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Hamuru tepsilere yayın.
Hamurları dilediğiniz iç malzeme ile donatıp fırına verin. 25 dakika kadar pişirin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket kremşanti
1 bardak süt
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı nişasta
1 limon
3 çorba kaşığı pekmez
100 gr. çekilmiş fındık veya fıstık
2 yumurta akı
8 adet bisküvi
HAZIRLANIŞI
Kremşanti hazırlanır, yumurta akları çırpılır ve diğer malzemeler karıştırıldıktan sonra krem santi ilave edilir. Çok fazla karıştırılmadan iki bisküvi arasına düzgün biçimde koyulup 3 saat dondurucuda bekletilir.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet yufka
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı süt
250 gr kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet domates
Yeteri kadar tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Yufkaları bütün olarak üst üste yerleştirin. Kullanacağınız tencerenin kapağıyla yufkaları yuvarlak kesip tek tek ayırın. Kalan parçaları aralarında kullanmak için bir kenara koyun.
Bir kaşık margarinle doğranmış olan soğanları kavurun. İçerisine kıymayı ilave ederek kavurun. Üzerine küp küp doğranmış domatesleri dökerek sote edin. İçerisine tuz, kıyılmış maydanoz ve karabiber ilave ederek karıştırıp soğumaya bırakın.
Tencereyi yağlayarak yuvarlak yufkalardan birini alta yerleştirin. Üzerinde sütlü yağ karışımını gezdirin. Yan parçalardan kalan yufkaların bir kısmını döşeyin. Üzerinde tekrar sütlü yağ karışımını gezdirin. Bu işlemi yufkalar bitinceye kadar tekrarlayın.
Aralarına kıymalı içten koyup bu işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütlü yağı son yufkanın üzerinde gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın. Çok hafif ateşte altı kızarıncaya kadar pişirin.
Kapağın yardımı ile ters çevirip üzerinin kızarmasını sağlayın. Havuç dilimi gibi kesip servis tabağına alarak servise sunun.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
600 gr Kuzu kuşbaşı
45 gr margarin
100 gr Soğan
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
Baharat torbası
2 bardak Domates suyu
250 gr Patates
125 gr Havuç
125 gr Bezelye
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın. Domates suyunu hazır almadıysanız, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra sularını sıkın. Havuç ve bezelyeyi, içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın. Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alın. Sebzeleri bir süzgece aktarın. Sularını iyice süzdürün.
Yağın üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın. Patatesleri, yağını süzdürerek tencereden başka bir kaba aktarın.
Aynı yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın. Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını süzdürüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarın. Kalan yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Tuzunu ve biberini serpin. Sebzeleri katın. Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın. Baharat torbasını ilave edin.
Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.
Tencere kebabını pişer pişmez, sıcak olarak servis edin.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
300 gr. dana kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 küçük kuru soğan
2 diş sarımsak
tuz, karabiber, kimyon
kekik,
3 orta boy patates,
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 sivri biber
2 domates
HAZIRLANIŞI
Kıyma, ekmek içi, rende soğan ve rende sarımsak ile isteğe bağlı tuz ve baharatları iyice yoğurun. Yayvan bir tencereye yağın yarısını koyun. Üzerine yassı olarak hazırlanmış
köfteleri dizin. Patatesleri soyun ve yıkayın. Kızartmalık şeklinde doğrayın ve köftelerin üzerine dizin. Sivri biberleri ikiye bölün, patateslerin üzerine yerleştirin. Üzerine kabuğu soyulmuş domatesleri rendeleyin. Tuz ve yağın kalanını dökün, kapağı kapatın. Kısık ateşte bir süre pişirin. Patatesler tam yumuşamadan diğer tarafta salçayı yarım bardak sıcak su içinde eritip, bir çay kaşığı kekik ile birlikte tencereye dökün. Patatesler yumuşayana kadar pişir.
Kategori: Köfteler.
Yukarı Git »