MALZEMELER
Yarım paket margarin
1/2 kilo tel kadayıf
3 su bardağı süt
150 gr ceviz
Şurup için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
HAZIRLANIŞI
Şurup hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Tepsi yağlanır. Tel kadayıfın yarısı tepsiye yayılır orta kalınlıkta dövülmüş ceviz kadayıfın her tarafına gelecek şekilde serpiştirilir, tekrar bir kat kadayıf konulur. Üzerine hafifçe erittiğimiz yağ gezdirilir ve 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine hafifçe ılıtılan süt gezdirilir. Daha sonra soğutulmuş olan şurup tatlının üzerine dökülür.
Not: Tatlı sıcak şurup soğuk olmalıdır.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 kaşık tereyağı
1 adet kesmeşeker
Tuz
2 su bardağı dolusu tel şehriye
HAZIRLANIŞI
Pirinç 1-2 saat önceden ıslatılır. Bu sürenin sonunda yağ tencerede hafifçe kızdırılır. Şeker, tuz atılır. Yıkanmış pirinç ilave edilir. Tahta bir kaşıkla 1-2 defa çevrilip üzerine 2 bardak su ilave edilip pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir. Demlenmesi için üzerine kalın bir kağıt havlu konulup tencerenin kapağı kapatılır. Diğer taraftan 2 yemek kaşığı tereyağı şehriyelerle beraber sürekli çevrilerek şehriyelerin rengi kahverengiye dönene kadar çevrilir. Pilav servis edileceği zaman bir kalıba konulur ve ters çevrilerek düzgün bir şekil alması sağlanır ve kıtır kıtır olmuş şehriyeler pilavın üzerine yayılarak servis edilir.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Hamuru için:
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı margarin (erimemiş)
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 bardak un
1 tutam tuz
İçi için:
1 bardak kıyılmış mantar
2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
8 bardak hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
1 bardak un
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı süt
HAZIRLANIŞI
Un, yoğurt, kabartma tozu, sıvıyağ, margarin ve tuzu karıştırıp tart hamurunu hazırlayın. Yağlanmış tart kalıbına yayıp bekletin.
Kıyılmış mantarları, margarinle birlikte pembeleşene kadar kavurun. İçine kaşar peyniri, maydanoz, krema, margarin, süt ve un koyup karıştırın. Hazırladığınız karışımı tartın üzerine yayın. 175 derecelik fırında 15 dakika pişirip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
yarım kilo dana kıyma
orta boy soğan (1 adet)
bir diş sarmısak
1 yumurtanın akı
bir miktar bayat ekmek
karabiber
kırmızı biber
tuz
HAZIRLANIŞI
Kıyma,yumurta akı,tuz.baharatlar yoğurulur.bayat ekmek mutfak robotunda yada dende de inceltilir. (baharat miktarı isteğe bağlı olrak ayarlanır.) karışıma alabildiği kadar ekmek konarak yoğurulur.
katı kıvama gelince, küçük parçalara ovol yassı şekil verilerek teflon tavada orta ateşte kızartılır.
Kategori: Köfteler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Dana kıyma
Maydanoz
2 Yumurta
1 çay bardaği kadar pirinç
Tuz, karabiber
1 çorba tabağı kadar un
HAZIRLANIŞI
1 yumurta, kıyma, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve yıkanmış çiğ pirinci iyice karıştırıp yoğurun..Yayvan bir tencereye irice parçalar halinde şekillendirdiğiniz köfteleri yanyana arada pek boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Köftelerin üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Pirinçler şişene kadar suyunu da çekinceye kadar üstü kapalı bir şekilde pişirin. Daha sonra köfteleri un ve cırpılmıs yumurtaya batırıp kızartın..
Iste bitti bu kadar!!
(*) Bu tarifi yemek yapmayı söyle böyle bilip, miktar konusunda tecrübe sahibi arkadaşlara yazıyorum.. Sevgiler !!!
Kategori: Köfteler.
Yukarı Git »