MALZEMELER
Tart Hamuru için Malzemeler:
3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
4 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta (çırpılmış)
İçi için:
250 gr. Az yağlı eritme peyniri
4 yemek kaşığı yağsız yoğurt
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya özü
Üstü için:
1 kahve fncanı kayısı veya şeftali
2-3 su bardağı meyve (çilek, kuşburnu, ahududu, dilimlenmiş kivi ve üzüm taneleri)
HAZIRLANIŞI
Pirinç, şeker ve yumurtayı orta boy bir kaseye koyun. Bu karışımı bir pizza tepsisine elinizle bastırarak yerleştirin. 220 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Sonra soğumaya bırakın. Pişen tartın içini doldurmak için; Eritme peynirini ve yoğurdu orta büyüklükte bir kaseye alın ve hafif haşlayıp kabarana kadar çırpın. Pudra şekerini vanilyaya ilave edin ve iyice karışana kadar çırpmaya devam edin ve tartın üzerine yayın. En üstünü doldurmak için; Kayısıları büyük bir tencereye koyun su ile birlikte pişirin. Suyunu süzüp soğutun. Meyvelerin bozulmadan durmaları için tartın üzerine ince bir tabaka halinde bir fırça yardımı ile jöle sürün. Sonra meyveleri dıştan içe doğru tartın en üstüne yerleştirin. Üzerini örtün ve servis yapmadan önce 1-2 saat buzdolabında bekletin.
8 Kişilik
Her servis 257 kalori, 6 gr. Protein, 8 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 1 gr. Lif, 48 miligram kolesterol, ve 432 miligram sodyum içerir.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
100 gr. margarin
1 kg. taze soğan
1 çorba kaşığı salça
Nane, tuz
Terbiye için:
2 yumurta sarısı
1/2 su bardağı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Eti yıkayıp tencereye koyun. Suyunu çekene kadar pişirip, pembeleşene kadar kavurun.
Doğranmış taze soğanı ve margarini ilave edip 3 - 4 dakika daha kavurun. Salça ve naneyi ekleyin. Kavurmaya 2 - 3 dakika daha devam edin. 3 su bardağı su ve tuz ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
Yemeği ocaktan indirdikten sonra biraz bekletin. Yumurta sarısı ve yoğurdu birlikte çırpı. Yavaş vavas karıştırarak vemeğe ilave edin.
Kategori: Yahniler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet iri alabalık
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı karabiber
5 adet taze soğan
Tuz
HAZIRLANIŞI
Balıkları ikiye bölüp, kılçıklarını çıkartın.
Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün. Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin.
Taze soğanları ince doğrayın. Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın.
Balıkları, tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin. Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin. Buharda pişirirken, tencerenin kapağının açılmaması gerekir. Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur.
Bu yemeği, alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası (ya da 3 adet domates)
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası (yada 3 adet kırmızı biber-çuşka)
2 su bardağı su yada et suyu
Tuz, kırmızı pul biber, kuru nane
HAZIRLANIŞI
Taze tarhana çorbası, genelde iklimi tarhana kurutmaya elverişli olmayan bölgelerde yapılan bir çorba... Malzemesi, kurutulmuş tarhana malzemesiyle aynı. Tek farkı malzemenin taze olması...
Önce eğer kırmızı biber kullanacaksanız biberleri kabukları soyulacak kadar haşlayın. Kabuklarını soyup, tel süzgeçten geçirin. Domates kullanacaksanız domatesleri ikiye bölüp, limon gibi sıkarak çekirdeklerini çıkarın. Rendeleyip kabuklarını da ayırın.
Şimdi tencereye yağı koyarak eritin. Unu karıştırarak, hafifçe pembeleştirin. Salçaları (ya da domates ve biber püresini) katın, bir?iki çevirin ve çorbanın suyunu ve yoğurdunu koyun. Telle karıştırarak çorba kıvam kazanıncaya dek, orta ateşte pişirin. Kırmızı pul biber, kuru nane serpip sıcak sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet domates
2 adet kırmızı sivri biber
2 adet yeşil sivri biber
2 adet havuç
1 su bardagı yoğurt
Yarım su bardağı un
5 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yeteri kadar tuz
Yarım demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
Domatesleri ve biberleri yıkayın. Havuçları kazıyıp yıkayın. Hepsini irice doğrayın. Üzerine yoğurt ve un ekleyerek blenderden geçirin. Pişireceğiniz tencereye alın. Üzerine et suyu ve tuz koyup yavaş ateşte 20 dakika kaynatın.
Ayrı bir kapta tereyağını kızdırın. Pul biber ekleyerek çorbaya ilave edin. Servis tabagına alın. Üzerine yıkanmış ince kıyılmış maydanoz serpip servise sunun.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »