MALZEMELER
Soğan 200 gr
Sarmısak dişi 2 adet
Havuç 200 gr
Tereyağı 100 gr
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Yarım tavuk göğüs fileto
1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
5 su bardağı tavuk suyu
3-4 çorba kaşığı mısır nişastası
1 tavuk bulyon
3 çorba kaşığı mısır
Yarım çay bardağı su
tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk etini ince ve kısa şeritler halinde doğrayın. Üzerine biraz tuz, ufalanmış tavuk bulyon ve 1 çorba kaşığı su serpip elinizle harmanlayın. 1 yumurta akını ekleyip karıştırın. Mısır nişastasını su ile karıştırıp tavuketine ilave edin ve tekrar karıştırın.
Tavuk suyunu tencerede kaynatın. Tavuk etli karışımı ve mısırı ilave edin. Yumurta sarısını çırpıp sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Tavuketleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 tavuk
3 su bardağı pirinç
200 gr çekirdeksiz üzüm
15 adet kuru kayısı
5 baş soğan
125 gr margarin
1 ad yufka
2 yemek kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI
3 bardak pirinci tuzlu sıcak suda bir saat bekletin. Tavuğu haşlayıp derilerini, kemiklerini ayırdıktan sonra ufak parçalara bölün. 200 gr çekirdeksiz üzüm ile kayısıları suya koyun ve bir saat yumuşayıncaya kadar bekletiniz. Pirinçleri süzüp iyice yıkadıktan sonra sıcak tuzlu suda makarna gibi 10 dakika haşlayınız. Soğuk sudan geçirip bir tencereye süzünüz. Soğanları çentip, 125 gr margarinde esmerleşene dek çeviriniz. Üzerine kayısıları katıp hepsini birlikte 5-10 dakika kavurun ve kuru üzümleri ilave ediniz. Yayvan bir tencerenin dibini yağlayıp bir bütün yufkayı bu tencerenin üzerine yayınız. Üzerine eritilmiş 2 kaşık tereyağı dökün. Haşlanan pirincin yarısını yufkanın üzerine yayınız. Soğanla hazırlanan harcı da koyduktan sonra ayıklanan ve küçük parçalara ayrılan tavukları serpiştirin. En üstüne de kalan pirinci dökün. Üzerine birkaç parça tereyağıkoyup yufkayı kapatın. Orta ısıdaki fırında yufka kızarana kadar yarım saat demleyip tencereyi servis tabağına ters çevirin ve ikram edin.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 Yufka
3 Yumurta
1 Yumurta Sarısı
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
İç Malzemesi:
1 Tavuk Göğüs Eti
100 gr Ceviz İçi
Karabiber , Tuz
HAZIRLANIŞI
Bir kapta 3 yumurta ve sıvıyağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın.Yumurtalı karışımın bir kısmıyla yufkayı ıslatın.
Diğer yufkayı üzerine yayın ve tekrar ıslatın.Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkanın yuvarlak kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin.
Diğer tarafta tavuğu haşlayın.Etlerini küçük parçalara bölün.Kıyılmış ceviziçi,tuz ve karabiberle harmanlayın.
Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın.Karşılıklı dört köşeyi üst üste bindirmeden ortada birleştirerek zarf şekli verin.
Tepsiye yerleştirerek keskin bir bıçak yardımıyla yufkaları zedelemeden kat yerlerinden eşit üçgen parçalara bölün.Üzerine yumurta sarısı sürerek orta ısıdaki fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.Dilerseniz üzerine çörek otu da serpebilirsiniz.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
10 adet taze bakla
1 küçük soğan
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 yumurta
dereotu
zeytinyağı ve tereyağ
tatlı kaşığı salça
HAZIRLANIŞI
Baklaları tahta üzerinde incecik kıyın, diğer tarafta tencerede 1 küçük soğanı yağla beraber kavurup salçayı ekleyin daha sonra kıyılmış baklaları ilave edip biraz sote edin ve 1 su bardağı sıcak suyuda katıp baklaların pişmesini sağlayın. Bu arada çukur bir kapta yoğurt, 1 yumurta, 3 çorba kaşığı unu ve dereotunu da katıp karışımı hazırlayın. Diğer tarafta pişmekte olan baklalar yumuşayınca üzerine 4 su bardağı kadar daha suyu ilave ederek tam kaynamaya yakın yoğutlu olan karışımıda ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişmesini sağlayalım.Biraz dinlendikten sonra üzerine pul biber ilave ederek servis yapalım.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »