MALZEMELER
2 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Sirke
1/2 Su Bardağı Süt
Tuz
İçi İçin:1 Adet Tavukgöğsü
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt
Üzerine:3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Kızartmak İçin: Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Unu derin bir kaba alın.Ortasını havuz gibi açın.Yumurta,tuz,süt ve sirkeyi ekleyin.İyice yoğurarak,yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru kaptan alıp,düz bir zeminde 5-10 dk daha yoğurun.Folyoya sarıp,30 dk dinlendirin.
Bu arada iç malzemeyi hazırlayın.Tavuk göğsünü haşlayın. İnce ince didikleyin.
Başka bir kapta, margarinle unu kavurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak sütü ekleyin. Birkaç taşım kaynatın. Tavuk parçalarına da bu sosu ekleyip, karıştırın. Soğumaya bırakın.
Hamuru tezgah üzerine alıp, yarım cm kalınlığında açın. Üzerine fırça ile sıvı yağ sürün. Daha sonra hamuru yuvarlayıp rulo yapın. Üçe kesin. Üç parçayı da üst üste koyun. Elinizle yuvarlayarak inceltin. Bıçakla kesip, 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı elinizle yuvarlayarak bezeler yapın. Üzerine nemli bir bez örtün.
Hazırladığınız bezelerden her birini 40 cm çapında açın. Hamur dairesinin yarısına hazırladığınız içi, 1 tatlı kaşığı aralıklarla koyun. Diğer yarısını üzerine kapatın. Hamur kesici ile yarım daire şekiller kesin. Hafif unlanmış bir tabağa dizin. Sıvı yağda kızartın. Kağıt havlu serili bir tabağa alın. Sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet tavuk göğüs eti
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet havuç
2 yemek kaşığı margarin
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Tavukları yıkayıp küçük küçük doğrayın. Sacın içine ya da bir teflon tavaya koyup margarin, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz ekleyin. Tavuk, suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. İnce ince doğradığınız yeşil biber, kırmızı biber, kibrit çöpü şeklinde doğradığınız havucu ilave edin. 20 dakika karıştırarak kavurduktan sonra pide ekmekleriyle servis yapabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 tavuk
1 adet havuç
1/2 baş soğan
1/2 adet limon
1 sap kereviz
200 gr jambon
300 gr taze mantar
1/2 demet maydanoz
mayonez
karabiber
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Tavuk, kereviz, maydanoz, havuç ve soğanı tuzlu suya koyup, haşlayın. Daha sonra tavuğu kemiklerinden ayırıp, ufak parçalar halinde ayıklayın. Jambon dilimlerini de aynı suda 3-4 dakika haşlayıp, ince uzun şeritler halinde kesin. Mantarları yıkayıp, dilimleyin ve tavuğun suyunda 2 dakika haşlayın. Mantarları südükten sonra tavuk parçaları ve jambon şeritleriyle birlikte karıştırıp, servis tabağına alın ve üzerine yarım limonun suyunu gezdirin. Elde ettiğiniz karışımın üzerini mayonezle kaplayın ve servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 adet sandviç ekmeği
2 adet tavuk göğüs eti
1 adet salatalık turşusu
2 dilim marul yaprağı
3 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı ketçap
1 çay kaşığı tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Sirkede bekletip, bol suyla yıkadığınız marul yapraklarını kıyın. Üzerine tuz, karabiber ekip, mayonez, ketçap ve dilimlenmiş salatalık turşusuyla karıştırın.
Haşlanmış tavuk etlerini didikleyin. Sandviç ekmeklerini uzunlamasına açın, hazırladığınız salatayı ve tavuk etlerini içlerine paylaştırın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet tavuk budu
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet büyük boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
1 orta boy havuç
Tuz, karabiber
Süslemek için;
Maydanoz yaprakları
HAZIRLANIŞI
Önce tavuk butlarını iyice yıkayıp, tencereye alın, çorbanın suyunu koyun. Kuru soğanı soyup, yıkayın ve bütün olarak tencereye bırakın. Orta ateşte butlar yumuşayıncaya dek pişirin. Pişerken üzerinde biriken köpükleri delikli kepçeyle almayı ihmal etmeyin. Ateşten aldığınız tencereyi başka bir tencereye tel süzgeçten geçirerek aktarın. Butlar ılınınca derisini ve kemiklerini ayıklayın. Tencerede süzdüğünüz tavuk suyunu kaynatın. İçine tavla zarı formunda doğradığınız patates ve havucu katın. 5 dakika sonra şehriyesini ve didilmiş tavuk etlerini ekleyin. Patates yumuşayınca, tuzunu ve biberini ekerek, ateşten alın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »