Tavuklu Patates Salatası


MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü (haşlanmış)
3 orta boy patates
2 tatlı kaşığı mayonez
1 büyük kase yoğurt
5 yaprak kıvırcık salata
1 diş sarımsak
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Haşlanmış tavukları iyice küçülecek kadar didikleyin, patatesleri iyice haşladıktan sonra iyice ezin yoğurdu mayonezle karıştırın tuzu isteğe göre sarımsağı ilave edin karabiberi bolca dökün (bu salataya tadını veren
tavuğun karabiberli oluşudur) bir tarafta marullari ince ince kıyın, didiklediğimiz tavuğu yoğurt mayonez karışımının içine dökün, marulları
ilave edin, iyice yoğurdu yedirin ve ardından patatesleri ekleyin, tekrar karıştırdıktan sonra üzerini bir kaşık yardımıyla düzleştirerek
şekillendirin ve en son aşamada üzerine karabiber serpiştirin.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Tavuklu Pay


MALZEMELER
3 adet tavuk göğüs eti
15 adet mantar
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı margarin
6 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
12 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Tavukları 2 bardak suda 15 dakika haşlayın ve ufak parçalara ayırın. Suyunu bir kenarda bekletin.
Margarini, ince ince doğradığınız mantarları, karabiber ve tuzu bir tencereye koyun, mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra tavukları da ekleyip karıştırın. Üzerine 1 yemek kaşığı unu tuz serper gibi serpin ve 2 dakika daha kavurun. Krema ve tavuk suyunu da ilave ettikten sonra 3-4 dakika daha kaynatıp bekletin.
Milföy hamurlarını yumuşatın. Orta büyüklükteki fırın kabını biraz sıvıyağ ile yağlayın ve hamurları bastırarak yayın. Kenarlarından tutarak tepsi yüksekliğine kadar çekin. İçine, hazırladığınız mantarlı tavuk karışımını yerleştirin. Kalan milföylerle harcın üstünü kapatın. 1 milföy hamurunun köşelerinden çapraz keserek üçgenler elde edin. Hamurun üstüne koyun. Üstüne sürmek için yumurta sarısını üç kaşık suyla birlikte çırpın. 175 dereceye ayarlı fırında milföyler nar gibi kızarana kadar pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tavuklu Pilav


MALZEMELER
Tavuğu haşlayıp didikleyin. Patates ve havuçları küp şeklinde doğradıktan sonra kızartın. Bezelyeyi yarım haşlayın ve tencereye önce tavuk, pirinç, havuç, pirinç, patates, pirinç, bezelye şeklinde üstüste sıralayın. Tavuk suyuyla pişirin.


HAZIRLANIŞI
1 adet tavuk göğsü
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
2 adet havuç
2 su bardağı pirinç
3 1/2 su bardağı tavuk suyu
tuz
karabiber

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Tavuklu pirinçli salata


MALZEMELER
1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
1 adet göbek salata
2 adet turp
1 adet haşlanmış yumurta sarısı
2 yemek kaşığı soya yağı
Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüslerini didikleyin ve derin bir kaseye alın. İçine ince doğradığınız göbek salatayı, halka halka doğradığınız soğanı ve turpları, tuzu, limon suyunu, yağı ekleyip iyice karıştırın. Salatayı servis tabağına alıp üzerine haşlanmış yumurta sarısı serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Tavuklu Polenta


MALZEMELER
7-8 adet tavuk kalça
1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 yaprak taze ya da kurutulmuş ada çayı
1 yemek kaşığı taze biberiye ya da 10-15 cm uzunluğunda taze biberiye dalı
3-4 yemek kaşığı hazır çiğ krema

Mısır lapası (Polenta) için:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Yarım su bardağı mısır unu
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Önce geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyup, yağ eriyip kızınca tavukları kızartmaya başlayalım. Bu arada adaçayı ve taze biberiyeyi de aralara sıkıştıralım. Sanki onlarda kızarıyormuş gibi ara ara çevirelim. Maksadımız bu otların o güzel aromasını yağ dolayısıyla tavuklara sinmesini sağlamak.
Yaklaşık 12-15 dakika sonra tavuklar nar gibi kızarmış olacaktır, ocağın altını kapatalım. Tavukların üzerine sıcakken 3-4 yemek kaşığı kadar hazır çiğ kremayı gezdirelim ve bir kenarda beklemeye bırakalım.
Şimdi sıra geldi İtalyanların meşhur polentası yani mısır lapasını yapmaya: Aslında farklı tekniklerle pişirilmesine rağmen bizim Karadeniz yöresinin mısır kuymağının aynısının tıpkısı. Bakalım polenta nasıl yapılıyormuş? Orta boy bir tencereye; süt, su ve tereyağını koyarak, orta ısıdaki ocağın üzerine oturtalım. Sulu sütlü karışım kaynamaya başladığında tuzunu atıp, mısır ununu da yavaş yavaş ve azar azar eklemeye devam edelim. Bir taraftan da sürekli karıştırarak pişirelim. Zaten 8-10 dakika içinde karışım hemen katılaşacaktır hatta karıştırmanız çok zorlaşacaktır. Hemen polentanın altını kapatın ve ılınmaya bırakın. Şimdi geniş bir servis tabağını alıp, altına polentayı yayarak oturtalım. Üzerine de sanki güneş ışıkları gibi daire şeklinde tavuk butlarını yerleştirelim. Artık servise sunabiliriz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [25/57] Önceki 23 24 25 26 27 Sonraki