Tavuklu Mercimek Çorbası


MALZEMELER
2 adet haşlanmş tavuk budu
1 adet doğranmış soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı kırmızı veya sarı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
Yarım havuç rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
Üzeri için :
1 su bardağı tavuk suyu
3 dilim tost ekmeği
1 kaşık toz biber


HAZIRLANIŞI
Soğanı iki kaşık yağda pembeleştirin. Yıkanmış mercimekleri içine koyun. 1 bardak tavuk suyu ve iki bardak sıcak su ile pişirip süzgeçten geçirin. 1 yemek kaşığı terayağı ile 1 yemek kaşığı unu kavurun.
İçine pirinç, tuz, havuç rendesi ve tavuk parçaları koyun. Bir taşım kaynatın. Tost ekmeklerini kırmızı biberle kızartın. Kızgın kızgın çorbanın üzerine dökün. Sıcak olarak servise sunun.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Tavuklu Mus (4 Kişilik)


MALZEMELER
350 gr Tavuk Göğsü
1/2 Çorba Kaşığı Sade Jöle
1 Kepçe Et Suyu
1.5 Su Bardağı Ufalanmış Lor Peyniri
1 Çorba Kaşığı Hardal
Birkaç Dal Taze Soğan
4-5 Dal Maydanoz
5 Su Bardağı Krema
Tuz


HAZIRLANIŞI
1) Tavugu tuzlu suda haşlayıp derisini soyun ve kemiklerini ayırın. Soğan ve maydanozları ayıklayıp yıkayın. Soganların yeşil kısımlarını ince ince doğrayın.
2) Haşladığınız tavuk etini keskin bir bıçakla ince ince kıyın. Tavuğu haşladığınız sudan bir kepçe kadarını küçük bir kaseye alın. Jöleyi ilave edip eritin ve soğumaya bırakın.
3) Tavuk eti, ufalanmış lor peyniri, hardal ve jöleli tavuk suyunu robotta çekin. Kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyip iyice karıştırın. Ayrı bir kapta kremayı çırpın. Azar azar tavuklu karışıma ilave ederek karıştırmayı sürdürün. Tuz serpin.
4) Dikdörtgen bir kek kalıbını hafifçe ıslatın. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün. Buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar bekletin. Donunca musu kalıptan çıkarıp dilimleyin. Servis tabağına alıp dilimlenmiş domates, maydanoz yaprakları ve kızarmış tost ekmeği dilimleri eşliğinde servis yapın.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Tavuklu-Nohutlu Bamya (3 Kişilik)


MALZEMELER
250 gr Kuşbaşı Tavuk Eti
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
2 Su Bardağı Su
500 gr Bamya
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Çorba Kaşığı Haşlanmış Bulgur
1 ÇorbaKaşığı Nane
1/2 Limon
Tuz


HAZIRLANIŞI
İlk olarak 250 gr kuşbaşı tavuk etini derin bir tencereye alın. 1 adet soğanı yemeklik, küçük küçük doğrayıp, kuşbaşı doğranmış tavuk etiyle karıştırın. 2 çorba kaşığı margarini de tencereye ekleyip eritin.
2 adet domatesi küp küp doğrayın. Tüm malzemeyi birkaç dakika çevirerek karıştırın. Harca 2 su bardağı suyu ve tuzu ilave edin. 5 dakika kaynatın. 1 su bardağı haşlanmış nohut ve 1 çorba kaşığı haşlanmış bulguru harca ilave edin.
Hepsini 10 dakika daha pişirin. 10 dakika sonra tencereyi ateşten alın. 1 çorba kaşığı nane ve yarım limonu ekleyip servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Tavuklu Paça Çorbası (8 Kişilik)


MALZEMELER
1 Adet Haşlanmış Didiklenmiş tavuk Göğsü
1/2 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Margarin
5 Su Bardağı Tavuk Suyu
1/2 Limon Suyu
4-5 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çorba Kaşığı Margarin
Bir Miktar Tuz


HAZIRLANIŞI
2 çorba kaşığı margarini bir tencerede eritelim. İçine yarım su bardağı unu ilave ederek hafifçe sararana dek kavuralım ve soğumaya bırakalım.
Tavukları didikliyerek küçük parçalara ayıralım. 5 su bardağı tavuk suyunu ve tavuk etlerini una ekleyerek topaksız kıvama getirelim. Çorbamızı sürekli karıştırarak bir taşım kaynatalım. Sarmısağı dövelim veya ince ince doğrayalım. Çorbanın inmesine yakın dövülmüş sarmısağı, tuz ve yarım limon suyunu ekleyelim.
1 çorba kaşığı margarini küçük bir tavada kızdıralım. İçine 2 çay kaşığı kırmızı pul biberi ekleyerek fazla yakmadan 1-2 kez çevirip, çorbanın üzerine gezdirelim. Çorbamızı maydanoz yaprakları ile süsleyerek soğutmadan servis yapalım.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Tavuklu Papaz Yahnisi (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 kg tavuk (kemikli ya da kemiksiz)
4 adet küçük soğan
7 diş sarımsak
2 çorba kasığı salça
Yarım cay kasığı köri
1 çay kasığı karabiber
2 tatlı kaşığı nane
1 çorba kasığı üzüm sirkesi
2 adet küçük boy patates
Yeteri kadar su ve tuz


HAZIRLANIŞI
Tencereye tavuk etlerini alın. Üzerine irice doğranmış soğan ve sarmısakları koyun. 2 çorba kasığı salca, yarım cay kasığı köri, karabiber, sirke, yağ ve tuz ilave edip, tencereyi orta ısılı bir ateşe oturtun. Tavuklar kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
İyice yumuşadıklarında 2 kahve fincanı su ilave edip, kaynamaya bırakın. İrice doğradığınız patatesleri de tencereye alın. Gerekirse su ilavesi yaparak patatesleri pişirin. Tencereyi ocaktan alınca, üzerine nane serpip servis yapın.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [24/57] Önceki 22 23 24 25 26 Sonraki