Tavuklu Kırma Böreği


MALZEMELER
2 Adet Yufka
4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
200 gr Haşlanmış Beyaz Tavuk Eti
1/2 Çay Bardağı İri Dövülmüş Ceviz
Tuz , Karabiber , Kırmızıbiber
Kişniş
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Diş Sarmısak
100 gr Rendelenmiş Dil veya Kaşar Peyniri


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayalım.Tuzu,karabiberi ,kişnişi ve yarım çay bardağı iri dövülmüş cevizi ilave edip,karıştıralım.
Küçük bir fırın tepsisini yağlayalım.İlk yufkayı buruşturarak tepsiye yerleştirelim.Yufkanın üzerine çay kaşığının ucu ile sıvı yağ serpelim.İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine buruşturarak,yerleştirelim.Yine sıvı yağ serpelim.Hazırladığımız tavuklu harcı yufkaların üzerine yayalım.
Ayrı bir tavada tereyağını eritelim. Unu ekleyerek,hafifçe sararana dek kavuralım.Sütü azar azar ve karıştırarak ekleyelim.Tuzunu ayarlayalım.Sos muhallebi kıvamına gelmeye başladığında tavayı ateşin üstünden alalım.İçine dövülmüş 2 diş sarmısağı ekleyelim.
Sosu tavuklu harcın üstüne dökelim.Rendelenmiş kaşar veya dil peyniri serpelim.Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında peynir eriyip,renk değiştirmeye başlayana dek pişirelim.Fırından aldıktan sonra ılıtıp,servis yapalım.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Tavuklu Krep


MALZEMELER
500 gr haşlanmış tavukgöğsü,
3 su bardağı süt
2 su bardağı un
4 yumurta
3 çay kaşığı tuz

4 kişilik

HAZIRLANIŞI
Krep hamuru hazırlamak için un, yumurta ve tuzu karıştırın. Kaynatıp soğuttuğunuz sütü azar azar karışıma ekleyin. Bir süre dinlendirdikten sonra tavada kızdırdığınız tereyağın içine krep hamurundan bir kepçe dökün. Bir
tarafı pişince krepi altüst edip diğer tarafını pişirin. Kreplerin tümü bu şekilde
piştikten sonra içlerine haşlanmış tavuğu koyup iki ucu birleştirin.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Tavuklu mantarlı krep


MALZEMELER
1 nescafe fincanı un
1 nescafe fincanı süt
2 yumurta
3 çorba kaşığı erimiş yağ
1 çay kaşığı tuz
12 parça tavuk kalçası
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
Yarım kilo süt
1 büyük paket mantar
Kaşar peyniri
Kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeleri blendırda karıştırın.Teflon tavaya biraz yağ koyun ve kızgınlaşınca üzerine parça parça dökün ve alt-üst ederek krepleri pişirin.
İçinin yapılışı: Tavukları haşlayın sonra didikleyin. Mantarları tavada çok az suyla pişirin.Teflon tavada orta ateşte 1 yemek kaşığı margarin eritilir sonra üzerine yavaş yavaş un ekleyin, sütü ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırın. Eğer topçuklar oluşursa çırpma aletiyle bunları yok edebilirsiniz. Sosumuzu tavukla ve mantarla karıştırın. Sonra pyrex çıkarıp kreplerin arasına bu karışımı döküp sonra dürüm gibi sararak pyrexte yanyana dizelim.Üzerine kaşar peynir rendeleyip biraz da kırmızı biber serptikten sonra fırında 180 derecede 40 dakika pişirin.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Tavuklu Mantarlı Krep


MALZEMELER
Krep için:
1 su bardağı un
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı süt
Tuz

İçi için:
3 adet tavuk göğüs eti
3 su bardağı mantar
1 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı hazır çiğ krema
1 yemek kaşığı un
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Krep için; derin bir kasenin içine yumurtaları ve tuzu ekleyip 2-3 dakika köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sonra zeytinyağı, un ve sütü ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Bir kenarda en az 10 dakika dinlendirin.
Bu karışımdan fincan dolusu alın, teflon tavaya dökün. Krebi arkalı-önlü kızartın. Bu şekilde 12 adet krep yapın.
Tavuk göğüslerini haşlayıp küçük küçük doğrayın. Bir tavada margarini kızdırıp, ince doğranmış mantarları 2-3 dakika kadar kavurun. Üzerine tuz, karabiber ve unu serpiştirin. 1-2 dakika bu şekilde kavurmaya devam edin. Daha önceden haşlayıp didiklediğiniz tavuk etlerini karışıma ilave edin. Üzerine kremayı gezdirin ve 4-5 dakika kadar soteleyip ocaktan alın. Hazırladığınız karışımı kreplerin içine paylaştırıp servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tavuklu Mantı


MALZEMELER
Yarım kilo un
Yarım su bardağı su
Yeteri kadar tuz
İçi için :
1 adet tavul gögsü
150 gr mantar
Yarım su bardagı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar kırmızı biber, yoğurt, 4-5 diş sarımsak
Aralara sürmek için : Yarım kase sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan beş beze yapın. Her bezeyi unlayarak tabak büyüklüğünde açın. Aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyun. En üsttekini yağlayın.
Hamuru ince bir şekilde açarak kareler kesin. Kesmiş olduğunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatın. Kapattığınız yeri alta getirerek yağlı tepsiye yerleştirin.180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine dökerek 3-4 dakika daha fırında tutun. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında yakılmış biberi gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [23/57] Önceki 21 22 23 24 25 Sonraki