MALZEMELER
225 gr Tavuk Kıyma
1 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
2 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Maydanoz
1 Çay Kaşığı Şeker
2 Adet Yumurta Akı
4 Su Bardağı Tavuk Suyu
1 Adet Yufka
2 Çay Kaşığı Beyaz Pirinç Sirkesi(veya Şarap Sirkesi)
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle dumplingi hazırlayın. Tek kat yufkayı 12 eşit kareye bölün. Bir kase içinde tavuğu, ince doğranmış sarmısak ve maydanozu, soya sosunu, şekeri ve 1 yumurtanın akını karıştırın. Hazırladığınız yufka karelerinin ortasına 1 kaşık tavuk karışımından koyup köşelerini kalan yumurta akına batırarak bohça gibi yapıştırın.
Çorba için hazırladığınız 12 dumpling?i kaynar suda 1 dakika pişirip çıkarın. Tavuk suyunu kaynama derecesine getirdikten sonra içine pirinç sirkesini ve dumpling?leri ekledikten sonra servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet tavuk göğüs eti
4 yaprak kıvırcık salata
4 adet taze yeşil soğan
2 adet orta boy domates
3 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)
2 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Hamuru için:
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
1 çay kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet kesmeşeker
1 tutam tuz
HAZIRLANIŞI
Sütü ılıtıp maya ve şekeri içinde eritin. Daha sonra derin bir yoğurma kabına alıp yoğurt, sıvıyağ, un ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur tutun. Mayalanması için hamuru 20 dakika bekletin.
Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün ve tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Sacın üzerinde veya teflon tavada iki taraflı pişirin. Pişirdiğiniz pideleri bir örtü içinde bekletin ki, sertleşmesin.
Tavuk göğüsünü ince ince uzunlamasına doğrayın. Tavada margarini eritip tavukları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ince ince doğradığınız taze soğan, yeşil biber, pul biber ve tuzu ekleyip, kavurmaya devam edin.
Kıvırcık yapraklarını ve domatesi küçük küçük doğrayıp hazırladığınız tavuklu karışıma ekleyip pidelerin içine eşit miktarda paylaştırın. Pideyi dürüm şeklinde sararak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet havuç
1 adet yeşil kabak
2 sap kereviz
1 adet tavuk şnitzel
1 bardak erişte
2 bardak tavuk suyu
2 bardak su
2 çorba kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavugu tırnak büyüklüğünde küçük parçalar halinde doğrayın. Çorbayı pişireceğiniz tencereye önce tereyağını koyup kızdırın sonra tavukları ilave edin. Tavuklar pembeleşince içine küçük kareler halinde doğradığınız
havuçları ilave edin ve birlikte kavurun. Kabakları kabuklarını soymadan, kereviz sapları ile birlikte küçük kareler halinde doğrayın ve
tencereye ilave edin. Tavuk suyunu ve suyu ilave edip kaynatın. Servis yapmadan 10 dakika önce tuz, karabiber ve erişteleri ilave edin ve
erişteler pişinceye kadar kaynatın. Sıcak servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 Yufka
2 Tavuk Göğsü (Haşlanmış ve ufak didiklenmiş)
2 Çorba Kaşığı Mayonez
1 Havuç
3 Sivribiber
1 Domates
1 Çay Bardağı Haşlanmış Bezelye
1 Yumurta Sarısı
Çörekotu , Tuz , Biber
Sos Malzemesi:1 Kahve Fincanı Eritilmiş Tereyağı
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Yoğurt
HAZIRLANIŞI
İki yufkayı üst üste yayın.Elde ettiğiniz kalın yufkayı 8 eşit üçgen parçaya bölün.
Havuç, domates ve biberleri çok ufak doğrayıp didiklenmiş tavuk eti,mayonez,bezelye,tuz ve biberle karıştırarak harcı hazırlayın.
Bir kasede eritilmiş tereyağı,yoğurt ve yumurtayı karıştırarak sosu hazırlayın.Küçük bir komposto kasesine biraz yağ sürün.Üçgen parçayı uzun kısmı kasenin tabanına gelecek şekilde yerleştirin.Hazırladığınız yoğurtlu sosla yufkayı ıslatın.Tavuklu harçtan ilave edip tekrar yoğurtlu sosla ıslatın.
Yufkanın dışarda kalan uçlarını bohça şeklinde kapatın.Yağlanmış bir fırın tepsisine kaseyi ters çevirin,böylece böreğin düz kısmı üste gelecek ve böreklerin görünümü bohça gibi olacaktır.Her bir üçgen yufka parçasına aynı işlemi uygulayın.
Hazırladığınız böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 Paket Fırın Makarnası
1 Parça Kemikli Tavuk Göğsü
1 Paket Kremalı Mantar Çorbası
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
l Çay Bardağı Rende Kaşar
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Tavuk Suyu
1 Yumurta
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayıp, süzün. Tavuğu haşladıktan sonra, ayıklayın ve etlerini didikleyin.
Kremalı Mantar Çorbasını bir tencereye dökün. Üzerine süt, tavuk suyu ve tereyağı ilave ederek pişirin. Koyulaşınca, tavuk parçalarını, çırpılmış yumurtayı, kaşar rendesinin yarısını, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. İçine süzülmüş makarnaları da ilave edip iyice harmanlayın.
Hazırladığınız karışımı tereyağı ile yağlanmış fırın kabına dökün. Üzerine kalan rende kaşarı serpin. Isıtılmış firında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »