MALZEMELER
Hamur malzemesi :
350 gr un
175 gr margarin
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
100 ml ılık su
iç malzemesi :
500 gr haşlanmış tavuk göğsü
2 çorba kaşığı mayonez
1 kutu kuşkonmaz
2 çay kaşığı limon suyu
8 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı krema
dereotu
zencefil
tuz
HAZIRLANIŞI
Unu eleyip bir kaba boşaltın, tuz ve erimiş margarinle karıştırın. Su ve bir yumurta sarısını ilave edip, yoğurun, jelatin ya da alüminyum folyo sarıp 1-2 saat buzdolabında bekletin. Oniki adet eşit parçaya kesip, daha önceden yağladığınız küçük tart kaplarına merdane ile yuvarlak bir şekilde açarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, evvelden ısıttığınız fırında on-onbeş dakika kadar pişirin.
Kuşkonmazları küçük parçalara bölüp, tavukla karıştırın. Zeytinyağ, limon ve zencefili birlikte çırpın, tavuğun üzerine boşaltın. Üzerini kapattıktan sonra yarım saat kadar bekletip, süzün. Krema, mayonez, kıyılmış dereotu ve tuz ile birlikte karıştırıp, önceden pişirip ılık tartaletlerin üzerlerine kouduğunuz tavuklann üzerlerine dökün. Dereotuyla süsleyip servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
İçi İçin:2 Adet Tavuk Göğsü
2 Adet Soğan
3 Adet Sivri Biber
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Demet Maydanoz
Tuz
Sos İçin:250 gr Yoğurt
1 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Taze Nane
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu
Kızartmak İçin: 2 Su Bardağı Sıvı Yağ
HAZIRLANIŞI
Böreğin içini hazırlamak için önce tavuk etini haşlayın.Haşlanmış tavuk etini küçük parçalara ayırın.1 Çorba kaşığı margarini tavada eritin.Küçük küçük doğranmış 2 adet soğanı ve 3 adet sivri biberi tavaya alın.Renkleri değişene dek kavurun.Tavuk etini de ekleyin.Son olarak ince kıyılmış maydanozu ve tuzu ilave edin.Ateşten indirerek,soğumaya bırakın.
Yufkaları düz ve sert bir zemine yerleştirin.Bir bıçak yardımıyla 4 parçaya ayırın.Kestiğiniz parçaların her birine hazırladığınız malzemeden koyun.Geniş tarafından başlayarak yufkaları sarın.Hazırladığınız börekleri kızgın sıvı yağda kızartın.
Sos için:Yoğurdu ve ince kıyılmış 1 diş sarmısağı karıştırın.Sonra ince ince kesilmiş nane ve dereotunu ekleyin.Böreğin yanına yoğurtlu sostan koyarak ,servis yapın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg süt
3 adet yufka
3 adet yumurta
1 paket dil peyniri
1 tavuğun göğüs eti
250 gr kaşar peyniri
1/2 su bardağı tavuk suyu
HAZIRLANIŞI
Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı yayın, diğer yanda et suyu, süt ve yumurtayı çırpın, yufkanın birini didikleyip harcın içinde bir süre bekletin. Islattığınız yufka parçacıklarını alıp, yaydığınız yufkanın üzerine serpiştirin, üzerine süt ve yumurta karışımının bir kısmını dökün. Haşladığınız tavuk göğsünü didikleyerek, kaşar rendesi ve dil peyniri ile birlikte, hazırladığınız malzemenin üzerine yayın. En üst kısmını kalan yufka ile örtüp, üzerine kalan süt-yumurta karışımı sürdükten sonra orta hararetli fınnda 45-50 dakika pişin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Tavuk göğsü
Tereyağı
Pul biber
Soya sosu
Biberiye dalları
Kapari
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü tuzlayın. Tavada iki tarafını da iyice kızartın. Pişmesine yakın pul biber ve soya sosunu atın. tavuklar soğuyunca, kuşbaşı doğrayın. Üzerine biberiye dallarını batırın.
Zeytinyağı, kapari ve karabiberi karıştırın. Tavukların üzerine döküp, servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr taze fasulye yada börülce (haşlanmış)
200 gr diyet göğüs (haşlanmış)
2 adet yumurta
3 adet domates
1 adet soğan
2 adet yeil biber
6 adet yeşil yada siyah zeytin
2 çorba kaşığı zetinyağı
karabibr
tuz
limon suyu
HAZIRLANIŞI
Soğanı, biberleri ve domatesleri ince ince doğrayın.
Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun, dörde bölün.
Haşlanmış tavuk göğüslerini ince parçalar haline getirin.
Bütün malzemeleri derin bir salata kabında iyice karıştırın.
Üzerine limon, tuz ve karabiber koyup karıştırdığınız zeytinyağını döküp, servis yapın.
NOT: Bir porsiyon yaklaşık 207 kalori.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »