Tahin Helvalı Yufka


MALZEMELER
2 adet hazır yufka
3 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş-ılıtılmış)

İçinin harcı için gerekli olan malzemeler:
100 gr tahin helvası (kakaolu veya sade olabilir)
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi

HAZIRLANIŞI
Mutfak tezgahının üzerine hazır yufkayı yayalım. Üzerine 1,5 yemek kaşığı kadar eritilip, ılıtılmış tereyağını damla damla her tarafına gezdirelim. Ya da bir pasta fırçası yardımıyla sürelim. Üzerine ikinci yufkayı yayalım ve yine kalan yağı gezdirelim.
Bir tarafta tahin helvasını derin bir kase içinde çatalla ezip, içine çekilmiş ceviz içini ekleyip, iyice karıştıralım.
Daha sonra bu iç harcını yufkaların üzerine, her tarafına gelecek şekilde serpiştirelim. Şimdi en önemli kısım olan yufkaları katlayıp şekil verme aşamasına geldik. Yuvarlak formdaki yufkamızı tam bir kare şekline getireceğiz. Dolayısıyla yufkanın dört bir ucunu, uçları birbirlerinin üzerine binecek şekilde üste katlayalım, yani ortada toplayalım. Böylece bir dosya kağıdı büyüklüğünde zarf elde etmiş olacağız. Bu zarfın katlanan kısımlarından bıçakla keserek, 4 adet eşkenar üçgen şeklinde parça çıkaralım. Bu parçaları yağsız teflon tavada arkalı önlü iyice kızartalım. Sıcakken üzerlerine tereyağı sürüp hem rengini parlatıp, hem de yumuşatıp, lezzetlendirelim.
Üzerlerine; 1 yemek kaşığı pudra şekeri ile 1 yemek kaşığı kakao tozunu harmanlayıp bir çay süzgecinin içine koyup böylece serpiştirebilirsiniz.
Tatlımız servise hazırdır. Yanına taze meyve, çilek, armut dilimleri veya bir top dondurma yakışır!!!

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tahin Salatası


MALZEMELER
250 gr tahin
4 diş sarmısak
4 adet limonun suyu
1/2 demet maydanoz
zeytinyağ
salata

HAZIRLANIŞI
Tahini su ile hafif sulandırın, içine biraz zeytinyağ ve dört adet limonun suyunu ilave edip, beyazlatın. Sarmısakları dövün, maydanozun yarısı ince kıyıp, bütün malzeme ile kanştırın. Kalan maydanoz ile salatanın üzerini süsleyip, servis yapın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Tahinli Açma


MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un

İçi için:
6 yemek kaşığı tahin
1 bardak İzmir üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 bardak dövülmüş fındık

HAZIRLANIŞI
Üzümleri ılık suda bekletin. Bir kaba maya, tozşeker, ılık süt, yoğurt, sıvıyağ ve tuz koyun. İçine yavaş yavaş un ilave edin. Yumuşak bir hamur tutup, 25 dakika bekletin.
Dövülmüş fındıktan 2 yemek kaşığı ayırın. Tahin, kalan fındık, İzmir üzümü ve tarçını karıştırın. Hamuru açın, hazırladığınız karışımı yayın. Hamuru içten dışa doğru büyük bir rulo yapın. Üstüne yumurta sarısı sürüp, ayırdığınız fındıkları serpiştirin. Fırın tepsisini yağlayın, 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tahinli Batırık / Karaman


MALZEMELER
5 çay bardağı ince bulgur
1 baş ince kıyılmış kuru soğan
1 yemek kaşığı kavrulmuş tahin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
İnce kıyılmış maydanoz
Yeşil soğan

HAZIRLANIŞI
Derin bir kaba ince bulguru alıyoruz. Üzerine sıcak su ilave ediyoruz. Kabın ağzını kapatıp, bulgurun şişmesini bekliyoruz. Diğer tarafta bir tavaya göz kararı tahini alıp kavuruyoruz. Şişen bulgurun içine bir baş ince kıyılmış kuru soğan, salça, kavrulmuş tahin, tuz, karabiber, kimyon katıp, hepsini karıştırıp yoğuruyoruz. Biraz yoğurduktan sonra içine ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı ilave ediyoruz en son olarak elimizde sıkıyoruz.
Servis yaparken tabağa dilimlenmiş domates, salatalık koyuyoruz. Marul ve soğan piyazıyla servis yapıyoruz.
Selime Fırat/Karaman

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tahinli Çörek (10 Kişilik)


MALZEMELER
250 gr Margarin
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartama Tozu
3 Adet Yumurta
Alabildiği Kadar Un
İçi İçin:
1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Tahin
Üzerine
1 Yumurta Sarısı
Bir Miktar Susam


HAZIRLANIŞI
250 gr küp küp doğranmış margarin, 1 su bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 3 adet yumurta ve unu bir kabın içine koyup, unu azar azar ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığına ulaşana kadar yoğurun.
Hamuru ikiye bölün. Elinizle yuvarlayarak iki adet büyükçe beze haline getirin. Hafifçe unlanmış bir zeminde merdane yardımıyle açın. Başka bir kabın içinde 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı tahini karıştırıp hamurun her tarafına (boş yer kalmayacak biçimde) yayın.
Hamuru rulo şeklinde katlayıp, üzerine 1 yumurtanın sarısını sürün. İkinci bezeye de aynı işlemi uygulayın. Dilediğiniz miktarda susam serptikten sonra 200 derecelik fırında 25 dakika pişirip servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [2/57] Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki