Tavuk Kaserol


MALZEMELER
3.5 su bardağı tavuk göğsü, ince doğranmış
1/2 su bardağı kereviz sapı, ince kıyılmış
1/2 su bardağı doğranmış soğan
1 su bardağı salata sosu
1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
4 adet yumurta, katı pişirilmiş
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı badem , kabuklan soyulmuş ve kavrulmuş
1 su bardağı patates cipsi, ufalanmış

HAZIRLANIŞI
Cipslerin yarısını dikdörtgen şeklinde payreks bir kaba boşaltın. Tüm malzemeyi karıştırıp, cipslerin üzerine dökün. Cipslerin diğer yansı da kanşımın üzerine serpiştirin. Fırında harlı ateşte 20-25 dakika kadar pişirip, sıcak servis yapın.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Tavuk Kebabı


MALZEMELER
2 adet tavuk göğüs eti
1 adet döner pidesi
1 adet orta boy domates
1 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı margarin
Kekik
Tuz

HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüslerini küçük küçük doğrayın. Tavaya tavukları ve küp şeklinde doğradığınız domatesleri atın. Domatesler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. İçine yeşil biber, kekik ve tuz atıp soteleyin. Pideyi enlemesine kesin, hazırladığınız karışımı suyuyla birlikte pidelerin arasına yerleştirip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tavuk Köftesi


MALZEMELER
5 adet kemiksiz tavuk göğüsü
1 baş kuru soğan
6 diş sarımsak
1 fincan zeytinyağ
tuz, karabiber, köfte baharı
2 dilim ekmek (bayat)

HAZIRLANIŞI
Eğer evinizde varsa bir Rondo da tavuk göğüsleri kıyma haline getirilir. Daha sonra sırasıyla bayat 2 dilim ekmek de rondo da karıştırılır. İçine rendelenmiş soğan vede sarmısaklar da ilave edilir. Tuz , baharat ve de karabiber ilave edilir. 1 Fincan zeytinyağı da ilave edilir ve bütün karışım Rondoda iyice karıştırıldıkdan sonra köfte haline getirilir ve dinlendirildikden sonra teflon tavada çok az (yapışmayacak kadar) yağ ile kızartırılır. Yanında da parmak patates ile afiyetle yenilir...

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Tavuk köftesi


MALZEMELER
1/2 tavuk (haşlanmış, didiklenmiş)
1 1/4 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı margarin
3/4 su bardağı süt
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
3 yumurta
galeta unu
1 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Bir tencerede yağı yakmadan eritin. Unu ekleyerek sarartmadan kavurun, kaynar sütü dökerek hızla karıştırın. Pütürsüz bir bulamaç yapın. Yumurta sarılarını, rendelenmiş kaşar peynirini, tuzu, karabiberi, tavuğu ekleyerek sıkı bir hamur olana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hamuru yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra küçük parçalar kopartarak köfteler yapın. Önce unar, sonra çırpılmış yumurtaya ve en sonra galeta ununa batırarak kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
Not: bu tarifte tavuk yerine patlıcan kullanırsanız patlıcan köftesi yapmış olursunuz.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Tavuk Kokteyl Salatası


MALZEMELER
1 bütün ufak tavuk ya da 3 adet iri tavuk budu
1 demet marul ya da 1 adet atom marul
6 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı ketçap
1 çay bardağı ılık tavuk suyu
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Süslemek için:
Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz ve arzu ederseniz 2 adet katı yumurta


HAZIRLANIŞI
Öncelikle tavuk butlarını ya da tavuğu yıkayıp, bir tencereye alalım. Üzerine çıkacak kadar su ilave edelim. Ayrıca tat versin diye bir soğanı soyup dörde bölelim ve suyun içine atalım.
Bizde bir taraftan salatanın malzemelerini hazırlayalım. Önce marulu yıkayıp, elimizle iri parçalar halinde doğrayıp, salata kasesinin içine koyalım. Sos içinse derin bir tasın içinde; ketçap, mayonez, ılık tavuk suyu, limon suyu, tuz ve karabiberi iyice çırparak, karıştıralım.
Şimdi de haşlanan tavukları süzdürüp, tavuk etlerini küçük parçalar şeklinde didikleyelim. Sonra da marulların üzerine ekleyip, karıştıralım. Artık sıra geldi hazırladığımız sosu salatanın üzerine gezdirmeye. Son kez şöyle bir karıştırıp, maydanozlarla ve varsa dilimlenmiş katı yumurtayla süsleyip, servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [17/57] Önceki 15 16 17 18 19 Sonraki