Tavuk göğsü


MALZEMELER
8 kişilik
8 yemek kaşığı pirinç unu
250 gr toz şeker
4 tatlı kaşığı tarçın
1 adet tavuk göğüs eti (kemiksiz)
1 lt süt


HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü iyice haşlayın ve soğumaya bırakın. Didikleyin sonra da parçaları mikserde püre haline getirin. Pirinç unu ve şekeri bir tencereye koyun. Azar azar süt ekleyin. yumurta çırpma teliyle sürekli karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayan süte tavuk püresini katın ve 45 dakika kadar karıştırarak pişirin. Yüksek kenarlı bir dörgen kaba dökün, soğumaya bırakın. Soğuk suya batırdığınız keskin bir bıçakla küçük kareler şeklinde kesin, tarçın serpip servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Tavuk graten


MALZEMELER
1 adet tavuk
2 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı un
yeterince süt
tuz
karabiber
köri
pulbiber

HAZIRLANIŞI
Tavuğu haşlayın ve kemikleri tamamen ayırın. Didiklenmiş tavuğa tuz, karabiber, pul biber ve köriyi ekleyerek karıştırın. Borcama yerleştirin.daha sonra ayrı bir kapta margarini eritin.
Unu bu yağda kavurun. Kavrulan unun üzerine boza kıvamına gelene kadar
süt ilave edin.. Hazırlanan beşamel sosu didilmiş tavuk üzerine iyice yayın.Üstü kapanacak şekilde kaşar rendesi ilave edin. Pul biber serpin ve fırına verin. Kaşar eriyip üstü kızarana dek pişirin.Börek şeklinde keserek servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Tavuk Haşlama (4 Kişilik)


MALZEMELER
2 Adet Havuç
2 Adet Orta Boy Patates
2 Adet Soğan
Yarım Kilo Tavuğun Beyaz Eti
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı


HAZIRLANIŞI
Tavuğun beyaz etini, derisinden ayırın. Bir hafta buzlukta bekletin.
Havucun, soğanın ve patatesin kabuklarını soyarak, iri iri doğrayın. Çözüldükten sonra iri parçalar halinde kestiğiniz tavuk etlerini ilk önce kızgın yağda soteleyin.
Başka bir tencereye aldığınız yağ ile birlikte havuç ve soğanı kavurun. Üzerine yeterince su ilave ederek kaynatın. Soğan ve havuç kaynadıktan ve biraz pişmeye başladıktan sonra tavuk ve patatesleri ilave edin.
Ayrı bir kap içinde yumurta sarısını ve unu karıştırın. Malzemelerin pişmesine yakın bu karışımı tencereye ekleyin. Bir süre kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis yapın.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Tavuk Izgara


MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
1 çay kaşığı diyet margarin
3 parça karnabahar
4 adet çalı fasulye
4 dal brokoli
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet salatalık
Kırmızı biber
Kekik
Tuz

HAZIRLANIŞI
Tavukları inceltin. Üzerine kırmızı biber, kekik ve tuz atın. Izgarada pişirin.
Karnahabahar, fasulye ve brokolileri haşlayın.
Tabağa aldığınız tavuğu, haşladığınız sebzeler, közlenmiş kırmızı biber ve salatalıkla süsleyin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tavuk Kanadı Izgara


MALZEMELER
1 kg tavuk kanadı
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı domates püresi
1 tatlı Kaşığı KırmızıToz biber
1 tatlı yada çay kaşığı kekik (arzuya göre)
tuz

(6 kişilik)

HAZIRLANIŞI
Malzemelerin hepsini ve tavuk kanatlarını bir kaba koyup, karıştırın. Yaklaşık yarım saat bekletin.Izgara şişine dizip pişirin. (fırına da verilebilir.) Yanında domates ve biber ızgarayla servis yapın.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [16/57] Önceki 14 15 16 17 18 Sonraki