MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
500 gr ıspanak
1 adet havuç
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber ve yenibahar
Sosun malzemesi:2 bardak tavuk suyu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı köri
HAZIRLANIŞI
Tavuk etlerini haşlayarak robottan geçirin. Daha sonra bayat ekmek içini, baharatı, sarımsağı, soğanı ve yumurta sarısını ilave edip yoğurarak yayın.
Ispanakların yaprak kısımlarını 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Ispanaklar soğuduktan sonra daha önce hazırladığınız karışımın üzerine yayın. Ispanakların üzerine haşlanmış havuç koyup, rulo şeklinde sarın.
Üzerine yumurta akı sürüp fırına verin. İyice kızardıktan sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz. İsterseniz süslemek için patates veya makarna kullanabilirsiniz.
Sosun hazırlanışı: 2 bardak tavuk suyu ile bir tatlı kaşığı mısır nişastasını eriterek ateşte kaynatın. Boza kıvamına gelince bir tatlı kaşığı köri ve birazcık yeni bahar ilave ederek karıştırın. Sosunuz hazırdır.
Kategori: Köfteler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6-8 adet tavuk göğsü
(ama bunu ya kasapta ya da evde döverek, vurarak inceltmeniz gerekir. Hatta et döveceğiniz yoksa temiz bir naylon poşet arasına tavuk göğsünü koyup, bir ortalı defter kalınlığında yani yarım santimden biraz daha ince olacak şekilde döverek, inceltin.)
7-8 adet kürdan
Dolma harcı için gerekli olan malzemeler:
3-4 adet kenarları çıkarılmış tost ekmeği
2 adet yumurtanın sarısı
4-5 yemek kaşığı hazır çiğ krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Varsa:
Yarım su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Ayrıca:
2 adet orta boy domates veya 10-15 adet kiraz domates
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarmısak (çok incecik dilimlenecek)
HAZIRLANIŞI
Gelin önce tavuk göğüslerini inceltme operasyonunu yapıp, bir kenara koyalım.
Bir taraftan da tavukların içine koyacağımız "dolma harcımızı" hazırlayalım. Bunun için bir kasenin içine 3 yumurta sarısını yerleştirelim. Üzerine hazır çiğ kremayı, tuz ve karabiberi, varsa rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelim. Ekmeklerimizin ise kahverengi kenar kabuklarını çıkarıp, elimizle ovalaya ovalaya mümkün olduğunca küçük parçalar halinde, kasenin içine koyalım. Sonra da bir çatal yardımıyla hepsini, iyice karıştıralım. Çok orijinal bir dolma harcı oldu değil mi? Ne yapalım, Sinyör Massimo böyle hazırlamış.
Şimdi sıra geldi tavukları dolma yapmaya.
Tezgahın üzerine tavuk göğüslerini serip, her birinin kısa kenarına 1 yemek kaşığı harçtan yerleştirip, rulo yapıp, saralım. Sonra da uçları açılmasın diye bir kürdan takalım.
Öte yandan geniş ve kenarı yüksekçe ama yayvan bir tencereye sıvıyağı koyup, kızar kızmaz tavuk dolmalarımızı yerleştirelim. Çevire çevire kızartma işlemini yaparken, aralara incecik doğranmış sarmısaklarla kiraz domatesleri bütün atalım. Kiraz domatesler bulamazsanız, normal domatesleri iri kuşbaşı et formunda doğrayıp, kullanabilirsiniz. Ortalama 18-20 dakika kadar orta hararetli ateşte yemeğimiz pişip, hazır olacaktır. Hem tavuğa farklı bir lezzet ve şekil verdik hem de domates ve sarmısaklı hoş bir tat kazandık. Afiyet olsun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
8 adet tavuk butu
1 bardak bezelye
2 adet havuç
1 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk butunun uç kısımlarındaki kemiği bıçak yardımıyla çıkarın. Tavada margarini eritin ve tavla zarı formunda doğradığınız soğanları, pembeleşene kadar kavurun. İçine küçük küçük doğradığınız patatesleri ve havuçları atıp 4-5 dakika da kısık ateşte kavurun. Kavurduğunuz patates ve havuçların içine bezelye, kıyılmış dereotu, karabiber, tuz ve 1 bardak su ekleyip 15 dakika pişirin.
Butun uç kısımlarında oluşan boşluğun içine, hazırladığınız bezelyeli harçtan 1 yemek kaşığı koyup, ucundan kapatın. İçlerini doldurduğunuz butları fırın tepsisine yerleştirip, 1 bardak su gezdirin. 175 derecelik fırında 90 dakika pişirip pilavla servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
400 gr Tavuk Eti
3 Patlıcan
2 Diş Sarımsak
2 Soğan
5 Domates
3 Kabak
3 Dolmalık Biber
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
250 gr Bamya
500 gr Taze Fasulye
2 Çarliston Biber
4 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım Su Bardağı Sirke
7 Su Bardağı Sıcak Su
Tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyup dörde bölüin. Tuzlu suda 20 dakika bekletip acısını çıkarın. Soğan, çarliston biber ve sarımsakları ince ince dilimieyin. 3 domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak ince doğrayın.
Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırası ile domates ve biberi ekleyip kavurun.
Fasulyelerin kenarlarını keserek ayıklayın ve ince ince kesin. Kabakları soyup uzunlamasına birkaç parçaya kesin. Domatesin bir tanesinin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayıp büyük parçalara bölün. Bamyaların baş kısmını alın, sirkeye batırıp oyun.
Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip fasulyeleri orta ateşte çevirin. Kabakları ekleyip fasulyeyle beraber pişirin. Domatesleri de ilave edip pişirin. Bamya ve biberlerin birazını ayırıp kalanını tencereye ekleyin. Tencereye 7 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler pişinceye kadar pişirin.
Tavuk etlerini ızgarada pişirin. Patlıcanları kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartıp bir kaba alın.
Isıtılmış büyükçe bir güvece önce tavuk etlerini yerleştirin. Uzerine pişirdiğiniz sebzeleri kaynar suyu ile beraber dökün. Kızarmış patlıcanları, ayırdığınız bamya ve biberi ilave edin. domatesi dilimleyip üzerine dizin. Onceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlanmış fırında kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
22 dilim için
10 adet yumurta
½ tatlı kaşığı tuz
az kırmızı biber
2 çorba kaşığı margarin
1 adet piliç
1 avuç yeşil fıstık (kaynar suda 1 dakika haşlanıp süzülmüş, kabukları soyulmuş)
HAZIRLANIŞI
Yumurtayı bir kaba kırıp, içine tuz ve biberi ilave edip 1 dakika sarı ve beyaz birbirine karışıncaya kadar çırpın. Bir tencereye yağı koyun ve orta ateşte kızdırın. Yumurtayı ekleyip bir kaşıkla karıştırarak parça parça pişmeye başlayıp biraz sertleşince ateşten alın. Bir kaba boşaltın. Yeşil fıstığı karıştırın. Pilicin karnını yırtmadan sırtından boydan boya yararak bütün kemiklerini ve içini çıkartıp, temizleyin. Pilici derisinin üzerine yatırıp enine boydan boya şişe gibi yuvarlak yumurta harcı koyup pilici harcın üzerine koyarak sarın. Pilici yanmaz alüminyum kağıda iki katlı sarın. Bir kaba koyup üzerini iki parmak aşıncaya kadar su koyup bir çorba kaşığı tuz ve birkaç dal maydanoz ve bir yaprak defne kuşbaşı kesilmiş, bir küçük havuç, bir soğan ve biraz kereviz koyup bir kere kaynattıktan sonra ağır ateşte ağır ağır kaynatarak 35-40 dakika pişirip ateşten alın. Bir kevgir ile sudan alın. 5-6 saat sonra dilimleyin ve servis edin.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »