MALZEMELER
500 gr. un
4 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı tahin
Tuz
HAZIRLANIŞI
Unu tepsiye koyun. Ortasını açıp tuz atın. Suyunu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur tutun.
Tereyağını eritin. İçine tahini ilave edip bekletin.
Hamurdan, portakaldan daha küçük parçalar koparıp oklavayla açın. İçine yağlı tahinden sürüp rulo şeklinde sarın. Gül böreği gibi kendi etrafına sarıp üstünden bastırarak 1 santim kalınlığında hamur açın. Teflon tavada iki tarafını nar gibi kızartıp sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet patates
6 diş sarımsak
½ demet maydanoz
tuz
karabiber
margarin (tereyağ)
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra rendeleyin. Sarımsakları havanda ezin. Maydanozu da ince kıydıktan sonra karabiber ve tuzu ekleyip tüm malzemeyi karıştırın teflon tavada erittiğiniz yağın üzerine sererek bir düz tabakla çevirip her iki tarafını kızartın. Sıcak servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet büyük tavuk göğsü,
1 kase sarmısaklı yoğurt,
Kekik,
Kırmızı biber,
Nane
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı salça
HAZIRLANIŞI
Tavukları kuşbaşı doğrayın. Teflon tavada iyice suyunu çekene kadar kavurun. Kırmızı biber, kekik , tuz dökerek biraz daha kavurun. Servis tabağına tavukları alın üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Bir tavada erittiğiniz yağa salçayı ilave ederek pişirin. Pişirilen sosu yoğurdun üzerine dökün. Nane serperek servis yapın.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet tavuk göğüs eti
Yarım demet ıspanak
2 yemek kaşığı un
2 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı sıvıyağı
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Ispanağı yıkayın. Süzüp, küçük küçük doğrayın. Tavaya sıvıyağı, ıspanağı ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun. 2 yemek kaşığı un ve tuz koyup bekletin.
Tavuk göğüslerini döverek inceltip, yan yana dizin ve karabiber serpiştirin. Ortalarına hazırladığınz ıspanaklı harcı koyun ve rulo yapıp alüminyum folyoya sarın. 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız rulo şeklindeki etleri dilimleyin. Pilav üstüne yerleştirip üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek servise sunun.
SOSUN TARİFİSalça sosu için; zar şeklinde doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun. Kırmızı pul biber, karabiber, tuz, tavla zarı formunda doğranmış domates ve domates püresini soğanlara ekleyip, kısık ateşte 25 dakika pişirin. Pişirdiğiniz sosu mikserde çırpın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet tavuk budu
2 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavuk butlarını yıkayıp, yağsız tavaya koyun.
Tavanın kapağını kapatın. Tavuklar sularını bırakıp, çekene kadar bekleyin. Domatesleri rendeleyin. Yeşil ve kırmızı biberleri doğrayın. Tavukların içine atın. 1 bardak su ilave edip, iyice pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »