Tatlı Çay Bisküvisi (Scones)


MALZEMELER
100 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kuş üzümü (iyice yıkanmış, süzülmüş ve hatta kağıt peçeteyle kurulanmış yani kupkupu olacak)

HAZIRLANIŞI
Her zamanki gibi bir hamur yoğurma kabını önümüze alıp, tüm malzemelerimiz de yan başımızda hazır edelim. Şimdi oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve yumurtayı elimizle yoğurmaya başlayalım. Üzerine toz şeker, kabartma tozu, un ile beraber kuş üzümü de ekleyerek iyice yoğuralım. Eğer yapabilirseniz hafif unlu bir tezgahta merdaneyle yarım santim kalınlığında, yani bir ortalı defter kalınlığında açın. Sonra çay bardağı ağzıyla keserek yuvarlak form verelim.
Öte yandan fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, önceden ısıtalım. Fırın tepsimizi iyice, yumuşak bir margarinle yağlayalım. Üzümlü bisküvilerimizi aralıklı olarak tepsiye dizelim. Üzerleri hafif sarı-kahverengi oluncaya kadar, en az 20 dakika kadar pişirelim. Hemen fırından çıkarıp, soğumaya bırakalım ve sonra servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tatlı Ekşili Tavuk (4 kişilik) (Çin Mutfağı)


MALZEMELER
500 gr. tavuk
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet dolmalık biber
Sıvı yağ, Tuz
Hamuru için:
10 çorba kaşığı patates nişastası
10 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
Tatlı ekşili sos için:
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı salça
3 adet domates


HAZIRLANIŞI
Hamuru için, patates nişasta; un, kabartma tozu, yumurta ve suyu pürüzsüz bir hale gelince kadar karıştırıp, boza kıvamında bir hamur elde edin. (Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.)
Sosu için, şeker, sirke, limon, salça ve rendelenmiş domatesi kızgın ateşte 5 dakika kavurun
Kuşbaşı doğranmış tavuk parçalarını hamura bulayıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
Tavaya 1,5 çorba kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın. İnce doğranmış havuç ve soğan ile küçük doğranmış dolma biberi ilave edin.
Hızlı ateşte 3 dakika sote edin. Hazırladığınız tatlı ekşili sosu ekleyin. 1 çorba kaşığı patates nişastası ekleyip 1 dakika kavurun.
Kızarttığınız tavuk parçalarını ilave edin. 1 dakika karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Tatlı Elma Kızartması (4 Kişilik)


MALZEMELER
5 Tatlı Elma
1 Su Bardağı Kepekli Un
1 Su Bardağı Yağsız Süt
Zeytinyağı
Bal, Tarçın, Zencefil
Havanda Dövülmüş Ceviz


HAZIRLANIŞI
Kepekli un ve yağsız sütü iyice karıştırın. Bu arada içine bir tutam tuz atmanızda yarar var. Bulamaç haline getirin.
Elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini temizleyin ve ince ince dilimleyin. Hazırladığınız bulamaca soktuktan sonra derin bir kapta bolca zeytinyağında kızartın. Kızaran elmaları emici bir kağıt üzerinde bir süre beklettikten sonra bir tabağa zevkinize göre dizin.
Elmaların üzerine sırasıyla balı, cevizi, tarçın ve zencefili koyun.
Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Tatlı-Tuzlu Çörek


MALZEMELER
125 gr. margarin
1 bardak zeytinyağı (2 parmak eksik)
2 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
½ bardak süt
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurtanın sarısı
Un
Çöreotu

HAZIRLANIŞI
Margarin ile zeytinyağını, şekeri ve tuzu iyice karıştırın. Sütü ilave edin. Kabartma tozunu atın. Unu yavaş yavaş karıştırın. Yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan ufak parçalar kopartın. Elinizle şekillendirin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
Çöreotuyla süsleyin. 170 derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tava böreği


MALZEMELER
Hamur için:
1 çay bardağı yoğurt,
1 paket kabartma tozu,
Biraz tuz,
Su,

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [12/57] Önceki 10 11 12 13 14 Sonraki