T-Bone Steak İçin Terbiye Sosu


MALZEMELER
2 adet T-Bone steak
2 adet robotta çekilmiş kuru kayısı
2 yemek kaşığı ketçap
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini koyup, çatalla iyice çırpın. Bu sosa buladığınız etlerinizi en az yarım saat bekletin. Izgara etme süreniz ise 15-20 dakikayı buluyor.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tabuli


MALZEMELER
3 yemek kaşığı bulgur
2 adet domates
2 demet maydanoz
2 demet dereotu
10 adet taze soğan

HAZIRLANIŞI
1 adet domatesi rendeleyin. Bulgurla karıştırıp bekletin.
Maydanoz, dereotu ve taze soğanları yıkadıktan sonra çok ince kıyıp, karıştırın. Kalan domatesi zardan ufak doğrayıp yeşilliğe ilave edin. Domatesli bulguru da içine attıktan sonra hazırladığınız sosu salataya dökün. Bu sos salataya iyice karışmalı. Artık servis tabağına alabilirsiniz.

SOSUN TARİFİ
Küçük bir kapta nar ekşisi, pul biber, zeytinyağı ve tuzu çırpın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Taç Pirzola


MALZEMELER
1 adet kuzu kaburga
2 bardak pirinç
4 yemek kaşığı mısır
1 tatlı kaşığı yeşil karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 adet kuru soğan
2 adet taze soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı maydanoz
1 tatlı kaşığı yenibahar
4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı fıstık içi
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Üzümleri ılık suda bekletin. Fıstıkları pembeleşene kadar kavurun. Pirinci ılık ve tuzlu suda 20 dakika bekletin. Kaburga kemiklerinin kenarlarından bıçakla alarak yuvarlak hale getirin. Kestiğiniz ufak kuşbaşı etleri kenara alın. Büyük bir tepsiye kaburgayı daire şeklinde yerleştirip karabiber ve tuz atın. Yumuşak olması için 2 kaşık sıvıyağı her tarafına gezdirdikten sonra bekletin. Soğanları zar şeklinde doğrayıp margarinle pembeleştirin. Pirinçleri ilave edip 10 dakika süreyle kavurun. Fıstık, kuş üzümü, yeni bahar, mısır, karabiber, maydanoz ve ince kıyılmış taze soğanları da ekleyip 1 bardak su ilave edin. Çok kısık ateşte, pilav suyunu çekene kadar pişirin. Tepsideki kaburganın ortasına pilavı yerleştirin. Beklettiğiniz kuşbaşı etleri tuzlayıp pilavın üstüne koyun. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Sonra 3 bardak sıcak su ilave edin. Tacın üzerini folyoyla kapatıp 1 saat daha pişirdikten sonra servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Tagratelli gorgonzola


MALZEMELER
(4 kişilik)
500 gr tagretelli İtalyan makarnası
150 gr gorgonzola
400 gr krema
15 gr tereyağ
Tuz (az)

HAZIRLANIŞI
Tagratelli suda haşlandıktan sonra tavada tereyağı eritilir. İçine gorgonzola peyniri ve krema eklenir. Sosumuz hafif koyulaştıktan sonra içine haşladıgımız makarnalar ilave edilerek servise sunulur.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Tahıl Köftesi (4 Kişilik)


MALZEMELER
Yarım kg yeşil mercimek,
1 adet soğan
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz,
2 adet domates


HAZIRLANIŞI
Suyu tencereye koyup, içine tuzu ekleyin. Soğanı bütün olarak, yeşil mercimekle birlikte tencereye koyun. Mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp süzgeçten geçirin.
Soğanı ve süzülen suyu bir kenara koyun. Mercimeği ise tüm baharatlarla birlikte mutfak robotunda karıştırın. Dilerseniz elinizle yoğurun. Limon büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın.
Domateslerin kabuklarım soyup rendeleyin, küçük bir tavanın içinde kaynatın. Tahıl köftesinin üzerine dökün.
Not : Mercimekleri bir gece önceden suya koyup ıslatırsanız, pişmesi daha kolay olur.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [1/57] 1 2 3 4 5 Sonraki