Süzme Patates Çorbası


MALZEMELER
4 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı hazır çiğ krema
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuğunu soyun, küp şeklinde doğrayıp, tencereye koyun. 2 bardak su ekleyip patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri blenderda püre haline getirin.

Tencereye tereyağı ve un koyup, un sararıncaya kadar kavurun. Üzerine patates püresi, süt, krema ve tuz ekleyip sulu muhallebi kıvamına getirin. 15 dakika kaynatıp rendelenmiş kaşar peyniriyle servis yapın.

Püf noktası: Süt yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Sweet Lady


MALZEMELER
muz likörü
vişne likörü
portakal likörü
cinzano
buz

HAZIRLANIŞI
Bir ölçü muz likörü, bir ölçü vişne likörü, bir ölçü portakal likörü, iki ölçü cinzanoyu şeykerde buz ile iyice çalkayın.

Kategori: İçki - İçecekler.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [98/98] Önceki 96 97 98