Sütlaç


MALZEMELER
1.5 kg süt
1 büyük çay fincanı dolusu pirinç
1 büyük çay fincanı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Ayıklanmış, yıkanmış pirinç bol suda pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika haşlanır. Piştikten sonra süzülen pirinç 1.5 kilo süte ilave edilir, daha sonra buna şeker de katılır ve koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla karıştırılarak orta harlı ateşte 20 dakika kadar pişirilir.
Ufak toprak kaplara dökülür, arzuya göre fırına konup fırının ızgara bölümü açılarak sütlaçların üst kısmı hafif yakılır.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Sütlaç


MALZEMELER
1 yemek kaşığı pirinç
2 bardak diyet süt
1 yemek kaşığı diyet şeker
1 çay kaşığının ucuyla vanilya

HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayın. Küçük bir tencerede bir çay bardağı su ile açılması için kaynatın. Sütü ekleyip, iyice pişirin. Altını kapatın. Şekeri ilave edin. Karıştırdıktan sonra vanilyasını koyun.
Servis tabağına alın. Dolapta soğuması için bekletin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Sütlü Börek


MALZEMELER
750 gr süt
6 adet yufka
4 adet yumurta
300 gr kaşar peyniri
1 adet küçük margarin
1/2 demet maydanoz

HAZIRLANIŞI
Yumurtalar, ertilmiş margarin ve sütü, bir kaba koyup karıştırın. Diğer bir kapta ince kıyılmış maydanozla, peynir ve tuzu karıştırın. Bir yufkayı yağlanmış tepsiye yaydıktan sonra sütlü kanşımdan dökülerek ıslatılır, diğer yufkalar da sıra ile ve büzüp tepsiye yerleştirin ve aralanna bolca sütlü kanşımdan dökün, maydanozlu içi böreğin orta katına yerleştirip işleme devam edin. Son kalan yufkaya da ilk yufka gibi, sütlü kanşımdan bolca sürüp böreğin üzerine ters kapatın. Artan sütlü kanşımı döküp, fırına sürün.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Sütlü Börek (5 Kişilik)


MALZEMELER
Yarım demet pazı
Yarım kahve fincanı sıvıyağ (pazıları kavurmak için)
1 adet iri soğan
2 adet yufka
3/4 çay bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı süt Tuz


HAZIRLANIŞI
Öncelikle pazıları ayıklayıp iyice yıkayalım. İki avucumuzda pazı yapraklarını iyice sıkarak suyunu süzdürelim. Ardından tel süzgece koyup fazla suyu süzdürelim. Yarım kahve fincanı sıvıyağda önce pazıların saplı kısımlarını ve doğranmış soğanı 3-4 dakika kavuralım.
Ardından pazıların yapraklı kısımlarını ilave edip kavuralım. Ateşten almadan 1 dakika önce tuzunu ayarlayalım ve soğumaya bırakalım. Yufkayı serelim; üzerine sıvıyağ sürelini. Yufkayı köşeli küçük bir tepsiye alalım. Yufkanın karşılıklı kenarlarını, kat yerlerine de sıvıyağ sürerek, bohça gibi kapatalım, ikinci yufkayı da aynı şekilde yağlayarak aynı tepsiye alalım.
1-Bohça şeklinde katlanmış ve üst üste serdiğimiz 2 yufkayı, 230 derece fırında, yufkaların altı üstü kızarana dek pişirelim.
2-Fırından alır almaz soğuk sütü yufkaların üzerine gezdirelim. Söndürülmüş ama sıcaklığını henüz kaybetmemiş fırında 5 dakika kadar bekletip, yufkaların sütü emmesini sağlayalım.
3-Fırından çıkarıp, yumuşamış yufkaların bir kenarına pazılı içi yayalım ve rulo yaparak saralım. Dilimleyerek servis yapalım.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Sütlü çorba


MALZEMELER
1 bardak Amerikan Pirinci
1 su bardağı süt
2 adet kabak
1 baş soğan
2-3 diş sarımsak
1 fincan un
1 fincan soya yağı
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz, dereotu

HAZIRLANIŞI
Bir tavada soya yağını kızdırın. Sonra, ince rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar yağda kavurun. İnce rendelenmiş sarımsak, tuz, süt ve unu da ilave edin. Kabakları rendeleyip haşlanmış pirinçle beraber tencereye ekleyin. İnce kıyılmış dereotunu da ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip sıcak servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [95/98] Önceki 93 94 95 96 97 Sonraki