Susamlı Uzakdoğu Pilavı


MALZEMELER
2 adet tavuk butu
2 yemek kaşığı susam
2 su bardağı arpa şehriye
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı biber
2 yemek kaşığı soya sosu
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Arpa şehriyenin 1 bardağını margarinle pembeleştirip bekletin.
Tavuğu yıkayıp süzün.
2 yemek kaşığı sıvıyağın içine dövülmüş sarmısak atıp karıştırın. Rendelenmiş soğan, tavuklar ve küp şeklinde doğranmış soğanları atıp karıştırın. Tavukları iki taraflı karıştırıp 2 yemek kaşığı soya sos, 1 yemek kaşığı un, 2 bardak su ilave edip 15 dakika pişirin. Kavurduğunuz şehriyeyi ve ayırdığınız şehriyeyi ilave edin. 2 bardak sıcak su, karabiber ve tuz koyup pilavı pişirin.
Sıvıyağda susamı pembeleşene kadar kavurun. Susamı pilava ilave edip 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Süt Aşuresi


MALZEMELER
8 bardak süt
1 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker

Üstü için:
Nar
Üzüm
Fındık
Mandalina
Ceviz (arzuya göre)

HAZIRLANIŞI
Sütün içine un ilave edilip tahta bir kaşıkla kaynayana kadar devamlı karıştırılır. Kaynadıktan 5 dakika sonra şeker ilave edilir, 1-2 taşım daha kaynatılır. Bir kaseye alınır. Ilınmaya başlayınca 5 dakika kadar el mikseriyle çırpılır ve buzdolabına konur. Soğuduktan sonra üzerine mevsim meyveleri konulup, fındık ve cevizle süslenir.

Not: Muhallebisi koyu olursa 1 bardak daha süt ilave edilebilir.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Süt Böreği


MALZEMELER
5 Adet Yumurta
Yarım Su Bardağı Mısırözü Yağı
2.5 Su Bardağı Süt
200 gr Kıyma
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Margarin
Aldığı Kadar Un
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Hamuru yoğuracağımız kaba 5 yumurtayı kıralım. Üzerine bir tutam tuz serperek, karıştıralım. Yumurtaların alabildiği kadar unu azar azar ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurdan 10 adet eşit beze hazırlayalım. Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirelim.
Unlanmış bir zeminde bezeleri, üzerine un serpiştirerek hazır yufka inceliğinde açalım. Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerine serelim. Kuruması için yarım saat bekletelim. Fırın tepsisini sıvı yağla hafifçe yağlayalım. Bir yufkayı buruşturarak serelim. Üzerine bir fırça yardımıyla yağ sürelim. İkinci yufkayı serelim. Tekrar yağ sürelim. Üçüncü yufkayı da serelim.
Tavada 1 çorba kaşığı yağı eritelim. Kıymayı yağla birlikte kavuralım. Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ilave ederek, karıştıralım. Hazırladığımız kıymalı karışımı ve yağı üçüncü yufkanın üzerine döşeyelim. Yufkaların tümünü buruşturalım. En son yufkanın üzerine firça ile yağ sürelim. Kare dilimler keselim.
Önceden ısıttığımız fırında böreği altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Fırından çıkarıp iki buçuk su bardağı kaynar sütü böreğin her tarafına dökelim. Böreği, sütünü emene dek fırında tutalım. Ilındıktan sonra servis yapalım.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Süt Kesiği Keki


MALZEMELER
1 adet yumurta
125 gr margarin (eritilip, ılıtılmış olacak)
1 su bardağı süt
Yarım limonun suyu
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
½ paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içinde yumurta ile margarini çırpalım. İçine 1 bardak ılıtılmış ve yarım limonun suyu ile ?kesilmiş? sütü boşaltalım ve iyice çırpalım. Geri kalan malzemeleri ekleyip, tahta kaşıkla karıştıralım. 15-20 dakika kadar pişirelim.
Sonra içine, ama sürekli karıştırarak un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip, iyice karıştıralım. Elde ettiğimiz koyu boza kıvamındaki karışımı, yumuşak margarinle yağladığımız, istediğiniz bir kek kalıbına boşaltalım.
Bu arada fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, orta gözündeki ızgaraya kekimizi koyalım. Yaklaşık 20-25 dakika pişirdikten sonra fırından alalım. Kekin soğumasını bekleyip, kalıptan çıkaralım ve bir servis tabağına aktaralım. Sonra da dilimleyip servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Suteresi ve Greypfrut Salatası (4 Kişilik)


MALZEMELER
2 demet suteresi, sapları ayıklanmış
2 pembe greypfrut, dilimlenmiş
50 gr badem, kabukları ayıklanmış
Sos:
1 çaykaşığı ince doğranmış soğan
1/2 çaykaşığı şeker
1 yeşil limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI
Izgarayı orta ateşte ısıtın ve bademleri ızgara telinin üstüne yerleştirin. 8-10 dak. arada sırada çevirerek açık kahverengi olana dek kızartın.
Sosu yapmak için: Soğanı, şekeri, limon suyunu ve zaytinyağını bir salata kabına koyun. Sos koyulaşıp bütün malzemeler iyice karışıncaya dek bir çatalla çırpın. Tuz ve biberle tatlandırın.
Greypfrut dilimlerini sularıyla birlikte sosa ekleyin. Suteresi yapraklarım da katıp karıştırın.
Kızarmış bademleri üzerine koyup, servis yapın.
ALIŞVERİŞ ÖNERiSi: Pembe greypfrut en tatlı greypfrut çeşididir. Eğer pembesini bulamazsanız normal greypfrut kullanın: fakat şeker miktarını 1 çaykaşığına çıkartın.
AŞÇININ ÖNERİSİ: Suteresi buzdolabında 1 hafta dayanır. Ayıklanmış ve yıkanmış tereyi hava almayacak şekilde plastik bir torbada saklayın.
HAZIRLAMA: Greypfrutları, suyunu tutmak için bir kasenin üstünde soyun. İç kabuğunu keskin bir bıçakla alıp çekirdeklerini ayıklayın ve dilimleyin.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [94/98] Önceki 92 93 94 95 96 Sonraki